Published On: Soare, Apr 21st, 2013

Lipsa de educatie: Brailenii, arunca gunoaiele pe unde apuca

Share This
Tags

*Mormane de gunoi, zac chiar pe malul Dunarii, in vecinatatea Laminorul Braila. Malul Dunarii si spatiul public s-au transformat de-a lungul anilor, intr-o groapa de gunoi*

Au aparut veritabile „peninsule” formate din peturi, pungi si saci de plastic, crengi, copaci, animale moarte sau orice gunoaie dintr-o gospodarie de 185.000 de locuitori.

Gospodarire Urbana si Ecosal, cu sprijinul navei Eco Dunarea 2, au strans anul acesta peste 30 de metri cubi de deseuri de pe luciul Dunarii, dar zona cu pricina a fost ocolita ca si cum nu ar exista. Deseurile provin din Braila, de pe santierele in lucru si de la cetatenii fara educatie si simt civic. In momentul de fata, gunoaiele depozitate pe Aleea Mecanizatorilor, la malul Dunarii pun in pericol sanatatea cetateniilor, calitatea apei si viata pestilor. Dunarea este in continua crestere, astupand muntii de deseuri toxice si gunoaie, ce sunt purtate de curenti in aval spre Galati.

Cetatenii municipiului Braila dau uneori dovada de indiferenta fata de mediul inconjurator si arunca gunoaie pe spatiul verde. Adeseori, faptele lor sunt sesizate la Politia Locala iar vinovatii ajung sa fie sanctionati cu amenzi usturatoare. In acest sens, fotoreporterii Infobraila au decis sa faca publice mai multe imagini, care surprind lipsa de civilizatie a unor braileni.

Una dintre cele mai interesante imagini suprinse de fotografi, este chiar pe malul Dunarii, unde doi cetatenii braileni descarca “marfa noua”. Doi cetateni cu doua autoturisme, una autohtona si una straina, descarca saci plini cu gunoaie, fara nici o problema.

Redactorii Infobraila au luat decizia publicarii fotografiilor pentru a-i sensibiliza pe cetateni, intrucat se apropie sfintele sarbatori pascale, iar multi dintre acestia fac curat in locuinte.

Infobraila face un apel catre braileni pentru a fi mult mai constienti fata de protejarea mediului inconjurator si respectarea regulilor unei societati moderne.

Comentarii

comentariu

About the Author

-