Published On: vin, Apr 5th, 2013

Curtea Liceului “Mihail Sebastian”, transformata in “Parcul cu salcami”

Share This
Tags

* Sub sloganul “Mai multe carti, mai multe sanse”, elevii Liceului Teoretic “Mihail Sebastian” au participat la o campanie online dedicata lecturii *

Prin Intermediul Campaniei online vALLuntar a grupului editorial All, blogul “Lecturiada”, Proiect Educational al Bibliotecii Liceului Teoretic “Mihail Sebastian” din Braila, administrat de d-na bibliotecar Angelica Necula s-a  numarat printre cei 240 de bloggeri participanti.

Campanie aflata la cea de-a II-a editie, in parteneriat cu Romsilva, promoveaza lectura in schimbul voluntariatului, plantand copacei. Sub sloganul “Mai multe carti, mai multe sanse”, au fost atrasi spre lectura 12 elevi pasionati.

Regulamentul prevedea sa achizitionezi carti de pe site-ul editurii All, pe care le primesti gratuit. Citesti apoi postezi recenzia pe blog. Cumuland 15 comentarii pe marginea recenzie postate, grupul vALLuntar valideaza comentariile si primesti pomi.

Astfel, blogul “Lecturiada” a obtinut un loc de frunte in randul bloggerilor si a obtinut 21 de copacei. Cu acest prilej curtea liceului se va transforma in ,,parcul cu salcami” inspirat de romanul ,,Orasul cu salcami” scris de Mihail Sebastian, patronul  spiritual al Liceului Teoretic din Braila.

Cu mare bucurie au fost alaturi de elevele castigatoare a pomilor, clasa a XI-a F, d-na prof Ghetu Oana, clasa aIX-a A, d-na prof. Slavu Mihaela, care aveau activitati in liceu si care au primit in schimb baloane.

“A fost si un castig al liceului pentru ca se va infrumuseta curtea, dar si o mare placere de a planta un pom. In viata e bine sa faci o casa, sa sadesti un pom si sa faci un copil. E foarte buna ordinea pe care au ales-o: sa sadeasca un pom, urmeaza o casa, mai tarziu sa aiba copiii lor”, a declarat Angelica Necula, bibliotecar in cadrul Liceului “Mihail Sebastian”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-