Published On: lun, Apr 22nd, 2013

Lege: Se scoate plata cash din comertul cu fier vehi

Share This
Tags

* Achizitionarea de fier vechi cu plata cash nu va mai fi permisa prin lege. Cel ce vinde va trebui sa prezinte un cont bancar care va fi alimentat de cumparator *

Centrele de colectare fier vechi nu vor mai putea plati cu bani lichizi la achizitionarea marfii, singurul transfer legal de fonduri fiind prin intermdediul unui cont bancar pus la dispozitia cumparatorului, potrivit unui proiect de Ordonanta al Guvernului. Folosirea oricarui alt sistem de plata în afara de viramentul bancar va fi contraventie si va fi sanctionata cu amenda de la 30.000 la 50.000 de lei.

În acelasi timp,  administratorul fiecarui centru de colectare va trebui sa retina toate datele de identificare de pe buletin, altfel firma devine din nou contravenienta si este pasibila de o amenda între 10.000 si 30.000 de lei.

Potrivit textului de lege, centrelor de colectare le este interzisa cumpararea de la persoane fizice a deseurilor feroase si neferoase din doemniul energetic, inclusiv petrol si gaze, telecomunicatii, apa si canalizare si oricare alt domeniu de utilitate publica.

Deseurile feroase si neferoase care fac obiectul contraventiilor cuprinse în textul ordonantei sunt confiscate si vor fi valorificate în beneficiul statului.

În nota de fundamentare a proiectului de lege se precizeaza ca noile prevederi din domeniul comertului cu fier vechi sunt necesare întrucât România se confrunta cu o „situatie exceptionala” în domeniul furturilor din retele de telecomunicatii, energetice, de apa sau canalizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-