Published On: mar, Apr 16th, 2013

Lansare de carte si expozitie grafica dedicata scriitorului brailean Panait Istrati

Share This
Tags

* Astazi, la ora 17.00, la Casa Memoriala “Panait Istrati” din Gradina Publica, se vor desfasura o serie de activitati dedicate scriitorului Panait Istrati *

Muzeul Brailei si Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, vor organiza astazi un program care va fi dedicat scriitorului brailean Panait Istrati, cu ocazia implinirii a 75 de ani de la moartea acestuia.

Evenimentul va cuprinde doua activitati. Va fi lansata cartea “Adevarata tragedie a lui Panait Istrati” de Eleni Samios Kazantzakis si se va organiza o expozitie grafica a artistului plastic Ovidiu Dumitru.

Vor participa la acest eveniment Dolores Toma, Lucian Chisu, Ovidiu Dumitru, Ionel Cândea, Viorel Coman, Vasile Datcu. Moderatorul acestor activitati este Zamfir Balan.

Scriitor important in doua culturi, romana si franceza, Panait Istrati a fost controversat inca din timpul vietii. Atat prin biografia sa aventuroasa cat si prin opera, exotica nu doar pentru francezi dar chiar si pentru romani, autorul starneste in continuare interesul, avand nenumarati admiratori in lume. Panait Istrati s-a nascut in Braila, la 10 august 1884, cu numele de Gherasim Istrati, si a murit in Bucuresti, la 16 aprilie 1935. Fiu nelegitim al unei spalatorese, Joita Istrate, si al unui contrabandist grec, scriitorul a copilarit in Baldovinesti, judetul Braila, si a terminat sase ani de scoala primara, doi fiind nevoit sa-i repete.

Comentarii

comentariu

About the Author

-