Published On: lun, Apr 15th, 2013

Laminoristii nu si-au primit primele de vacanta si de Pasti

Share This
Tags

* Angajatii uzinei brailene “Laminorul” nu au reusit sa intre decat in posesia avansului aferent lunii aprilie, ramanand sa-si recupereze prima de Pasti si cea de vacanta, precum si biletele de tratament ce ii revin fiecarui angajat *

Desi drepturile salariale de la “Laminorul” Braila au fost achitate de catre conducerea firmei “Invest Nikarom”, care detine actualmente uzina de la noi, precum si “Mechel Campia Turzii”, “Mechel Targoviste”, “Ductil Steel Buzau”, “Ductil Steel Otelu Rosu”, iata ca laminoristii nu au intrat in posesia primelor de vacanta si de Pasti, dar si biletele de tratament ce le revin conform contractului de munca.

“S-a finalizat procesul de achitare a tuturor restantelor salariale la toate uzinele. Astfel, actualii angajati au primit salariul restant, avansul pentru luna aprilie, dar si prima de Pasti. De asemenea, a fost achitat in intregime restul din suma aferenta salariilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate in luna februarie 2013. Masura face parte din planul de achitare integrala a obligatiilor fata de angajati si de personalul disponibilizat anterior, plan pe care noul actionar majoritar l-a anuntat dupa preluarea intreprinderilor Mechel din Romania. Sumele folosite provin din returnarea de TVA realizata recent de Guvernul Romaniei. Fondurile astfel obtinute au fost directionate cu celeritate catre achitarea integrala a restantelor salariale. Nu mai exista niciun fel de intarzieri in plata drepturilor banesti la nici una dintre intreprinderile <Mechel Targoviste>, <Ductil Steel Buzau>, <Mechel Campia Turzii>, <Ductil Steel Otelu Rosu>”, au precizat reprezentantii firmei care detine acum combinatul “Laminorul” Braila.

Liderul de sindicat al laminoristilor, Constantin Iarca, ne-a declarat ca patronul nu face nimic, ca se vorbeste pe alaturi: “Sta mereu ascuns, iar pe noi nici nu ne baga in seama. Salariile le-am primit la timp, pentru ca am stiut sa ne impunem punctul de vedere. Insa probleme avem cu acordarea primelor de vacanta si de Pasti. La fel se intampla si cu biletele de tratament. Degeaba ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune ca toate platile s-au facut, adevarul este altul. Acesta se pare a fi mai mult purtatorul de cuvant al noilor patroni, care se ascund prin birouri. Promisiunile lui Vosganian sunt doar praf in ochi pentru a ne inchide gura”.

Daca fostii muncitori de la “Mechel Campia Turzii” au anuntat ca vor continua protestele, chiar daca si-au primit banii, cerand locuri de munca, la Braila situatia este cu totul alta. Referitor la acest aspect, liderul Iarca a mentionat: “Momentan nu vom face proteste, asta pentru ca <Laminorul> Braila se afla in insolventa si asteptam un raspuns de la Guvernul Romaniei”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-