Published On: Soare, Apr 21st, 2013

La APIA, 300 de cereri depuse de crescatorii de animale pentru a-si primi banii pentru activitatea desfasurata

Share This
Tags

* Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura-Centrul Judetean Braila reaminteste potentialilor beneficiari, ca pana la data de 30 aprilie 2013 pot depune cererea de plata aferenta anului 2013, in cadrul “Platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine” * De acesta prima pe cap de animal pot beneficia producatorii agricoli crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale *

Solicitantii platii aferente anului 2013, in cadrul “Platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine” trebuie sa depuna, pana pe 30 aprilie, cererea aferenta fiecarei exploatatii cu cod ANSVSA la centrul APIA judetean pe a carui raza teritoriala se afla inregistrata exploatatia de ovine si/sau caprine. Pana la aceasta data, la nivelul Centrului Judetean Braila al APIA au fost depuse 300 de cereri de solicitare a primei.

Prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli, inscrisi in evidenta Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu cod unic de identificare, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu. Trebuie indeplinite urmatoarele conditii: efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei; efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei; efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pana la data de 3 august 2013; cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita prima.

Asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizeaza cererile solicitantilor primei pe cap de animal, trebuie sa fie functionale, conform bilantului contabil anual depus pentru anul anterior solicitarii primei; sa aiba cel putin un angajat specialist, respectiv inginer zootehnist sau medic veterinar, de minimum 10 luni pana la data depunerii documentelor la centrul judetean al APIA; sa fie afiliate la o federatie a crescatorilor de ovine/caprine organizata la nivel national.

* Drumul parcurs pentru primirea platilor pe cap de animal *

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura pune la dispozitia solicitantilor cereri pretiparite. Acestea pot fi solicitate de la centrul judetean al APIA, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.

“Pentru primirea formularului de cerere pretiparit (individual sau prin reprezentant legal) solicitantii se prezinta la centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, pe raza caruia se afla inregistrata exploatatia, cu urmatoarele documente: copie dupa buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de inregistrare/certificatul de inregistrare; dovada inscrierii in evidenta APIA cu cod unic de identificare (codul unic de identificare atribuit de catre APIA in Registrul unic de identificare), daca este cazul; dovada contului bancar. Pentru primirea formularului de cerere pretiparit, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite. Pentru depunerea cererii vizate de o asociatie a crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris. Cererile pot fi completate si online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. Dupa tiparire, cererea vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura”, a zis Daniela Militaru, directorul APIA Braila.

Mentionam ca actiunea de control la fata locului se desfasoara in perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine si caprine, la adresa mentionata in cerere, timp in care solicitantii primelor au obligatia de a mentine in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima.

Comentarii

comentariu

About the Author

-