Published On: mar, Apr 2nd, 2013

Jandarmeria, la ceas aniversar

Share This
Tags

* Manifestarile dedicate Zilei Jandarmeriei au adus, astazi, 2 aprilie, oaspeti de seama în curtea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane *

Maine, 3 aprilie, Jandarmeria Romana implineste 163 de ani de la infiintare *

Cei prezenti au tinut sa multumeasca pentru invitatia facuta, dar si pentru modul în care jandarmii îsi fac datoria fata de cetatean si fata de societate.

Cu aceasta ocazie, colonelul dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei,  a oferit  Placheta de Onoare a Jandarmeriei Romane domnilor: Victor Viorel Ponta – prim-ministru al Romaniei, Gabriel Oprea, vicepremier, George Crin Laurentiu Antonescu, presedintele Senatului, Valeriu Stefan Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, Iulian Fota, consilier prezidential, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, Anghel Andreescu– secretar de stat  si sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din M.A.I., Ion Mocioalca si Corneliu Dobritoiu, presedintii Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Cam. Deputatilor si, respectiv, Senat, si prof. univ. dr. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.

De asemenea, pentru merite deosebite în teatrele de operatii, i s-a conferit Emblema de merit „În slujba pacii” domnului colonel Cornelis Kuijs din cadrul Jandarmeriei Regale Olandeze, comandant al Fortei de Jandarmerie Europeana.

Pentru contributii deosebite în sustinerea activitatilor de ordine publica, s-a conferit Emblema de merit „Partener pentru ordine si siguranta publica” domnilor Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sanatatii si Alexadru Cumpanasu, director Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

Aceste activitati au putut fi vazute în toate inspectoratele din tara, prin sistem videoconferinta, la Braila jandarmii bucurandu-se de prezenta doamnei prefect Mihaela Marcu.

La ora 14. 00, jandarmii braileni au fost prezenti si pe platoul din fata Casei Tineretului, unde au prezentat trecatorilor interesati de eveniment, uniforma,  arsenalul din dotare, precum si o serie de informati despre institutie, atributii, activitate dar si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii candidati care sunt interesati de o cariera militara.

Maine, 03 aprilie a.c., incepand cu ora 10.30, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila se va desfasura Ziua Portilor Deschise, la care si-au anuntat deja participarea peste 400 de elevi din institutiile de învatamant brailene.

“Aceasta activitate, organizata cu ocazia Zilei Jandarmeriei Romane, este un bun prilej pentru a cunoaste domeniul de activitate al jandarmilor, cetatenii se pot convinge de deschiderea Jandarmeriei Braila fata de societatea civila.

Vor fi expuse echipamentele specifice de protectie si interventie, armamentul si tehnica din dotare, se vor împarti pliante cu misiunile specifice institutiei, dar si alte informatii legate de institutiile de învatamant pe care le pot urma cei care doresc sa devina jandarmi”, a declarat plt Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-