Published On: lun, Apr 22nd, 2013

Incep testarile pentru cardul de producator

Share This
Tags

* Ministerul Agriculturii pregateste primele teste pentru Cardul de producator * Sistemul va fi incercat in sudul, estul si centrul tarii *

Pentru a vedea modul de functionare, dar si deficientele noului sistem de acces in piete, cardul de producator va fi testat, in cel mai scurt timp, in cateva piete din tara. Printre pietele vizate se afla si cele din Braila.

“Saptamana viitoare mai avem o intalnire cu Asociatia Comunelor pentru armonizarea unor puncte de vedere pe care le mai avem in privinta proiectului de implementare a cardul de producator, dupa care selectam cateva piete din municipii pentru a vedea cum functioneaza sistemul si ce deficiente are. In mod cert nu vom testa sistemul intr-o piata din Bucuresti pentru ca nu avem o imagine exacta. Aici sunt importuri foarte multe si nu e reglata chestiunea cu certificatul de producator. Va fi o piata din sudul tarii, una din Moldova si una din centrul tarii si din acestea vom vedea ulterior care accepta toate conditiile. Cel mai important este sa aiba in apropiere un bazin legumicol de aprovizionare. Proiectul va incepe in aceste piete ca sa corectam ce nu merge”, a spus secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.

Proiectul de act normativ referitor la implementarea unui nou sistem de acces in piete pentru producatorii agricoli trebuie avizat la alte 7 ministere, de unde MADR, initiatorul proiectului, a primit deja diferite propunerii de consultare cu Asociatiile Comunelor si ale Municipiilor.

“Sper sa finalizam cat mai repede toate discutiile pentru ca tot ce a tinut de Ministerul Agriculturii am finalizat la sfarsitul lunii martie. Vedem ce se intampla si ulterior corectam ce mai avem de corectat, daca nu, dovedim si celorlalti ca functioneaza corect si pe principii serioase. Daca dupa testare totul este in regula ii dam drumul in Guvern”, a mai spus oficialul de la Bucuresti.

Ministerul Agriculturii a pregatit inca de anul trecut implementarea unui nou sistem de acces in piete pentru producatorii agricoli, masura fiind mult asteptata pe piata pentru ca este corelata cu certificatul de producator si carnetul de comercializare a produselor agricole.

Comentarii

comentariu

About the Author

-