Published On: mie, Apr 3rd, 2013

Incep platile pentru detinatorii de animale

Share This
Tags

* In perioada 5 – 30 aprilie, beneficiarii sectorului zootehnic pot depune, la APIA Braila, cereri de plata in cadrul “Platilor nationale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine si caprine” * Prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli, inscrisi in evidenta APIA cu cod unic de identificare, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu *

Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Braila anunta potentialii beneficiari ca, in perioada 5 – 30 aprilie, pot depune cererea de plata aferenta acestui an, in cadrul “Platilor nationale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine si caprine”.

De acesta prima pe cap de animal pot beneficia producatorii agricoli crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale.

Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii, cu cod ANSVSA, la Centrul Judetean al APIA Braila pe a carui raza teritoriala se afla inregistrata exploatatia de ovine si sau caprine.

“Prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli, inscrisi in evidenta APIA cu cod unic de identificare, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu, care indeplinesc cumulativ o serie de conditii. Acestea sunt: efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au implinit vârsta de minimum un an pâna la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei; efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei; efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pana la data de 3 august 2013; cererea sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, viza care atesta efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita prima. Asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, afiliate la o federatie a crescatorilor de ovine/caprine organizata la nivel national, pot depune la Centrul Judetean al APIA, pana maine, 4 aprilie, urmatoarele documente: certificatul de inregistrare fiscala; hotararea judecatoreasca de infiintare a asociatiei; adeverinta eliberata de federatia crescatorilor de ovine/caprine din care sa reiasa calitatea de membru a asociatiei; bilantul contabil anual pentru anul anterior solicitarii primei, depus si inregistrat la administratia financiara; copie de pe registrul general de evidenta a salariatilor pentru perioada 2012- 2013”,  a declarat Daniela Militrau, directorul APIA Braila.

* Cererile pretiparite se gasesc la APIA Braila *

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura pune la dispozitia solicitantilor cereri pretiparite care pot fi individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite. Pentru primirea formularului de cerere pretiparit este nevoie de copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de inregistrare/certificatul de inregistrare; dovada inscrierii in evidenta APIA cu cod unic de identificare (codul unic de identificare atribuit de catre APIA in Registrul unic de identificare), daca este cazul; dovada contului bancar (extras de cont). Pentru primirea formularului de cerere pretiparit, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris.

“Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite. Pentru depunerea cererii vizate de o asociatie a crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociatiei crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie sa-si dea acordul in scris. Cererile pot fi completate si online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. Dupa tiparire, cererea vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la Centrul Judetean APIA Braila. Controlul la fata locului se desfasoara in perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine si caprine, la adresa mentionata in cerere, timp in care solicitantii primelor au obligatia de a mentine in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima”, a mai spus directorul Militaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-