Published On: mie, Apr 24th, 2013

Incendiu la Stancuta

Share This
Tags

* Un locuitor din satul Stanca, a ramas fara hrana la animale dupa ce a dat foc gunoiului din gospodarie si l-a lasat nesupravegheat *

In data de 23.04.2013, la ora 08.40, Garda de interventie Insuratei, a intervenit pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Ion P. din satul Stanca, comuna Stancuta.

Proprietarul a dat foc gunoiului menajer si a lasat focul nesupravegheat.

Au ars circa o tona de plante furajere si un fanar construit din lemn acoperit cu stuf.

Din fericire nu s-au inregistrat victime.

* Pompierii dau sfaturi cetatenilor *

Pentru a preveni si reduce riscurile de producere a incendiilor in gospodariile cetatenesti, la arderea resturilor vegetale si a gunoiului menajer se impune sa se realizeze respectand unele masuri.

Arderea se va realiza numai in conditii meteo fara vant; colectarea in gramezi a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale, se va face in cantitati, astfel incat arderea sa poata fi controlata, arderea resturilor vegetale se va face in zone cat mai indepartate locuinte si anexe gospodaresti, retele electrice, de comunicatii, conducte de transport gaze naturale/produse petroliere, ori alte bunuri materiale combustibile.

Deasemenea arderea se va realiza numai pe timpul zilei, se impune asigurarea mijloacelor si a materialelor necesare pentru stingerea eventualelor incendii, obligatoriu, arderea va fi supravegheata permanent.

Inainte de parasirea locului arderii se va realiza cu atentie stingerea totala a focului si se interzice acoperirea cu pamant a focarelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-