Published On: lun, Apr 1st, 2013

In aceasta saptamana elevii invata “altfel”

Share This
Tags

* Elevii din invatamantul preuniversitar vor avea parte, incepand de astazi, 1 aprilie si pana vineri, 5 aprilie, de altfel de cursuri, pentru ca in aceasta perioada se desfasoara in intreaga tara programul cunoscut sub numele de “Scoala altfel”, dar care anul acesta se numeste “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” *

In aceasta saptamana cursurile nu se mai desfasoara dupa orarul obisnuit, ci dupa unul special. Scolarii si prescolarii vor fi implicati in activitati culturale, sportive si artistice, cu rol educativ, pe care cadrele didcatice le-au anuntat parintilor inca de saptamana trecuta.

“Scopul acestui program consta in implicarea tuturor copiilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale prescolariilor si elevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale”, a anuntat Ministerul Educatiei.

Elevii din scolile si liceele brailene au realizat impreuna cu profesorii lor un orar special care cuprinde programul pentru cele cinci zile. Printre activitatile organizate la Colegiul National “Gheorghe M. Murgoci” se numara vizionarea de filme, activitati sportive, excursii la Constanta,  Bucuresti, Galati, Bran si Lacu Sarat, organizarea de concursuri tematice in limbi straine, vizite la muzee, biblioteca si tribunal, dar si  educatie rutiera.

Elevii din invatamantul primar de la Scoala nr.23 “Mihai Eminescu”, incep acesta saptamana printr-o dezbatere pe tema “Cartea mea preferata”. Alte activitati pe care le vor realiza sunt vizite la muzee si biserica, ateliere de creatie dar si o excursie la ferma din comuna Chiscani.

Si in scolile din judetul Braila cadrele didactice impreuna cu elevii vor organiza diverse activitati. {n onoarea marelui erou Aurel Vlaicu, elevii de la Scoala din Gaiseanca, impreuna cu elevii de la Scoala Tichilesti Braila, vor organiza o excursie tematica care va include vizite la Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene (unitate NATO) de la Bobocu, Buzau, depunerea unei coroane de flori la Banesti, vizita la Aerodromul „Gh. Banciulescu„ de langa Ploiesti si Muzeul Aviatiei din Bucuresti.

Alte activitati care se vor desfasura in unitatile de invatamant sunt: ateliere de teatru, dans, muzica, arte plastice, educatie media si cinematografica, activitati de voluntariat sau de interes comunitar, campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincventei juvenile/de prevenire a traficului de persoane, tabere/scoli de creatie sau de cercetare.

Mihaela Marcu, prefectul Brailei sustine ca este important ca in aceasta saptamana sa se realizeze alt gen de activitati decat cele intreprinse in mod normal in scoli: “Nu cumva sa se faca vreo ora in aceasta saptamana. Cel mai bine este sa ii duceti pe elevi la teatru, la film, intr-o sala de tribunal, intr-un spital, sau la politie”.

Valeriu Partene, liderul sindicatului din invatamantul brailean, este de parere ca “ar fi mult mai bine daca activitatile care se vor desfasura in aceasta saptamana sa fie lasate la alegerea scolilor si organizate cand acestea au conditiile ce le mai bune, pentru a evita aglomeratia si cozile de la muzee sau teatre”, a spus acesta.

Inspectorul Scolar General din cadrul ISJ Braila, Iulian Danielescu, sustine ca “aceasta saptamana este binevenita atat pentru elevi, cat si pentru profesori. Cele mai multe activitati care se vor desfasura zilele acelea vor fi proiecte de preventie pentru diverse probleme, cum ar fi delincventa juvenila sau traficul de persoane, dar si excursii sau activitati de voluntariat”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-