Published On: vin, Apr 5th, 2013

Imaginile din scoli cu batai intre minori, interzise la TV. Posturile trebuie sa anunte cand reality show-urile lor includ elemente de fictiune

Share This
Tags

*Presedintele Consiliului National al Audiovizualului Laura Georgescu spune ca din data de 1 aprilie Consiliul a decis ca nu mai pot fi difuzate imagini cu copii batandu-se in incinta unitatilor de invatamant*

“Stirea se da, dar niciodata nu va mai fi ilustrata in bucla, cu filmulete postate pe youtube sau pe orice alte retele de socializare, facute de copii care isi doresc sa devina vedete, chiar si pentru cateva secunde, aplicand pumni si picioare colegilor lor”, a precizat presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA) la Radio Romania Actualitati.

Difuzarea stirilor violente cu o asemenea frecventa nu face altceva decat sa stimuleze violenta, spune Laura Georgescu.

“Din toate programele si din discutiile cu aproape zece mii de copii, cati ne-au trecut prin mana in aceasta saptamana, ei ne-au spus ca li se pare ca 80% din programe sunt violente”, a afirmat presedintele CNA.

Campania initiata de CNA se incheie pe 5 aprilie, Consiliul National al Audiovizualului prin care copiii sunt consiliati in materie de programe de radio si televiziune.

Sub sloganul “Violenta in scoli iese de pe TV”, 100 de experti ai CNA au mers in scoli din Bucuresti si din alte 30 de judete si au prezentat un demo despre drepturile si libertatile copilului in audiovizual. In urma discutiilor expertilor CNA cu elevii, s-a constatat ca in opinia copiilor, aproape 80% din programe sunt violente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-