Published On: mie, Apr 24th, 2013

I.M.M-urile sunt revoltate pentru standardizarea tigarilor

Share This
Tags

*Consiliul National al Intreprinderior Mici si Mijlocii din Romania nu vede cu ochi buni adoptarea directivei europene care interzice comercializarea tigarilor slim si a celor cu arome*

Un studiu recent, efectuat in Romania si Polonia, arata ca eliminarea tigaretelor cu diverse arome, din rafturile magazinelor, ar spori evaziunea in acest domeniu, de la 15%, cat este evaluata acum, la 51%. Numai instituirea prohibitiei asupra tigaretelor slim, ar majora cererea pe piata neagra, de la 14%, cat este in prezent, la 42%.

” Nu se va intampla altceva decat sa mareasca piata de contrabanda sa se sporeasca piata neagra si sa se scoata pana la 20 % din buzunarele comerciantilor”, declara Liviu Rogojinaru, vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R.

La propunerea initiala, de scoatere de pe piata a tigarilor aromate si a celor slim, raportorul european a introdus si obligativitatea standardizarii pachetelor de tigari, adica interzicerea afisarii elementelor personalizate de brand pe ambalaj.

“Directiva daca se va aplica in forma actuala va insemna pierderi de locuri de munca , desfiintari de imm-uri, cresterea pietei negre si scaderea veniturilor la bugetul statului”, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedinte, C.N.I.P.M.M.R.

Experienta australiana a interzicerii afisarii elementelor personalizate de brand pe pachetele de tigari demonstreaza ca aceasta masura duce la cresterea poverii cheltuielilor administrative si de personal ale retailerilor si afecteaza capacitatea magazinelor de a-i servi pe clientii nefumatori.

Comentarii

comentariu

About the Author

-