Published On: mie, Apr 10th, 2013

HC Dunarea castiga partida de la Craiova si urca un loc in clasament

Share This
Tags

* SCM Craiova – HC Dunarea Braila 21-23 (12-10) * HC Dunarea Braila urca pe locul 4 *

HC Dunarea Braila incepe cu dreptul meciul de la Craiova, Bebe Perianu marcand de doua ori in primele 2 minute de joc, in timp ce gazdele ratau pe banda rulanta. Gabriela Perianu a confirmat, ea ajungand in multe momente sa traga echipa dupa ea, ba chiar sa dicteze jocul brailencelor, in conditiile in care, din pacate, Ada Moldovan nu prea si-a gasit locul in aceasta partida. Capitanul brailencelor a ratat in primele minute de joc, gazdele profitand de greselile facute de Ada Moldovan si egaland in minutul 4, 2-2.

Horjea readuce speranta in tabara braileana si marcheaza pentru 2-3, minutul 5 si cu toate ca brailencele aveau un om in minus din cauza unei eliminari, jucatoarele de la HC Dunarea au marcat in inferioritate. Replica a venit foarte repede, gazdele preluand conducere, dupa ce portarul Mirela Nichita a incasat doua goluri, relativ usoare, 5-4 minutul 11. Ratarile s-au tinut lant de echipa braileana, Perinau ratand o lovitura de la 7m iar Moldovan cu Horjea ratand si ele din pozitional.

SCM Craiova mareste diferenta prin Gogorita, in minutul 13 tabela aratand 6-4, lucru care l-a facut pe Cristi Preda sa ceara time out. Pe perioada timpului de odihna, Preda le-a cerut elevelor sale sa dea drumul la jocul cu extremele si sa nu mai arunce pe jos. Zis si facut! Braila inscrie, 6-5 in minutul 16. Horjea readuce echipa in joc si egaleaza dupa trei minute in care niciuna dintre echipe nu a mai marcat, 6-6 in minutul 19, moment in care SCM Craiova cere time out.

Apararea buna practicata de brailence, le permite acestora sa reintre la conducere dupa ce Brot marcheaza din faza a II-a, 6-7 in minutul 20. Craiovencele dau repede replica si Babeanu egaleaza, 7-7 minutul 21. Vazandu-se amenintate de jocul Alinei Horjea, Bogdan Burcea a preferat sa o scoata pe aceasta din joc, tinand-o om la om. O recuperare a brailencelor si contraatacul Lilianei Craciun, care a marcat dintre trei jucatoare au readus Braila la conducere, 7-8. Echipele au mers cap la cap pana in momentul in care apararea celor de la HC Dunarea  nu a mai functionat, Mirela Nichita primind cateva goluri usoare, SCM Craiova preluand conducerea si intrand cu un avantaj de 2 goluri la pauza, 12-10 dupa 30 de minute de joc.

In debutul celei de-a doua parti, HC Dunarea a inceput tot cu o eliminare, Irimia odihnindu-se de aceasta data pe banca, in timp ce gazdele marcau de la 7m, 13-10.

Cu toate ca erau in inferioritate, elevele lui Cristi Preda au marcat de doua ori. “Bebe” Perianu si-a aratat si de aceasta data clasa marcand un gol si recuperand o minge, pe care o paseaza decisiv catre Adina Brot, care inscrie din faza de 1-1 cu portarul, 12-13 in minutul 33, in timp ce craiovencele nu reusesc sa o invinga pe Gabriela Dobre.

Ada Moldovan rateaza sansa de a egala, insa si de aceasta data “Pitzu” Dobre isi ajuta colegele si salveaza minge dupa minge. Brailencele egaleaza in minutul 39 prin aceeasi Alina Horjea, si un minut mai tarziu HC Dunarea preia conducerea, 14-15 minutul 40. Horjea, Agatunovic si Irimia maresc diferenta insa craiovencele nu se lasa mai prejos si tin aproape de oaspete, 16-18 minutul 44. Cu toate ca in ultimele 10 minute craiovencele s-au apropiat la un gol pe tabela de marcaj, apararea buna a brailencelor dar si paradele Gabrielei Dobre au facut ca HC Dunarea sa plece de la Craiova cu doua puncte importante, tabela aratand dupa 60 de minute de joc, 21-23.

Dupa aceasta victorie, HC Dunarea ocupa locul 4 cu un total de 19 puncte atacand astfel singura pozitie care a mai ramas libera pe podium. Ultimele trei etape sunt dificile pentru elevele lui Cristi Preda care, urmeaza sa infrunte primele trei echipe clasate pe podium sezonul trecut. Urmatoare partida, are loc joi 18 aprilie, cand HC Dunarea Braila primeste in sala Polivalenta “Danubius” vizita celor de la “U” Jolidon Cluj, meci care va incepe de la orele 17.00.

SCM Craiova-HC Dunarea Braila 21:23 final

Au marcat:

SCM: Gogorita 6, Babeanu 3, Apipie 3(1), Dincu 3, Ilie 2, Mitran 1, Nicu 1, Briscan 1, Patuleanu 1

HC Dunarea: Horjea 9, Perianu 4, Brot 3, Agatunovic 3, Craciun 2, Moldovan 1, Irimia 1

Comentarii

comentariu

About the Author

-