Published On: sâm, Apr 6th, 2013

Gyor a invins la Bucuresti. Calificarea se joaca in Ungaria

Share This
Tags

* Oltchim – Gyor 22-24 (10-14) *

Dupa ce o saptamana intreaga cunoscatorii handbalului o dadeau castigatoare categorica pe campioana Romaniei, Oltchim nu a putut trece de Gyor, in prima mansa din semifinala  Ligii Campionilor. Daca Vestergaard declara inainte de meci ca se bazeaza foarte mult pe jocul cu extremele, Managarova a fost depasita de tensiunea meciului, avand foarte multe greseli si ratari din faze de 1-1 cu portarul.

Intr-o sala arhiplina, insa nu cu o atmosfera ca la Valcea, Oltchim a intrat cu greu in joc, iar Bulatovic a dat-o in bara inca de la prima aruncare. Primele atacuri din meci s-au jucat, si de-o parte si de cealalta, pana la limita pasivului. Gyor a fost prima echipa care a inscris, dupa ce Loke a scos un 7m, Gorbicz invingand-o pe Paula Ungureanu.

Dupa 5 minute de joc tabela ramane neschimbata, un minut mai tarziu, Oltchim pierde mingea si Radicevici pleaca pe contraatac insa nu reuseste sa marcheze dar scoate un 7m. Aceasi Gorbicz, acelasi portar, acelasi gol, si tabela se schimba la 0-2 in minutul 6, moment in care Vestergaard ceve time out. Primul gol al Oltchimului vine tocmai in minutul 8, prin Bulatovic, in timp ce unguroaicele mai inscrisesera 2 goluri prin Amorim si Loke, 1-4 minutul 8. De aici a inceput cosmarul. Elevele lui Vestergaard au invins cu greu apararea celor de la Gyor, si daca Amorim si Gorbicz incriau usor, Bulatovic marca si ea, insa de la 7m, 2-6 minutul 10.

Aparerea dura practicata de Amorim i-a adus acesteia o eliminare, moment in care galacticele puteau sa reduca din handicap, insa Loke a facut loc pe semicerc si a marcat.

Revenita in forta de pe banca, Ada Nechita a readus zambetul pe fetele spectatorilor, marcand 2 goluri, dupa ce Oltchim nu mai inscrisese de 6 minute, Bulatovic ratand o aruncare de la 7m, 4-9 minutul 18. A venit si golul Oanei Manea, din conatraatac insa Gorbicz si compania aveau replica pe fiecare atac, 5-12, minutul 21. Au urmat 4 minute in care campioana Romaniei a marcat 4 goluri consecutive, doua prin Ada Nechita, unu prin Meirosu si unul prin Pineau, 10-13 minutul 28. Ultimul gol al primei reprize este inscris de cele de la Gyor, Barbosa ratand de la 7 m, scorul la pauza fiind de 10-14.

Partea a doua a jocului a readus-o in prim plan pe Bulatovic care si-a aratat clasa, marcand 6 goluri. Faza meciului a fost in minutul 36, cand Navaro a vrut sa porneasca un contraatac prin extrema, insa a vazut poarta goala si a marcat, reusita care l-a facut pe Martin Ambros sa ceara time out. Valcencele au avut sansa sa egaleze, si chiar sa preia conducerea insa ratarile in numar foarte mare au dus la un rezultat negativ, meciul incheindu-se cu victoria echipei Gyor, tabela aratand dupa 60 de minute de joc 22-24.

Marcatori: Oltchim – Ungureanu (2 interventii), Navarro (5 interventii, 1 gol) – portari; Curea 1, Managarova, Nechita 4, Farcau 1, Meiroşu 2, Manea 2, Jovanovic, Pineau 1, Bulatovic 8, Bradeanu 1, Barbosa 1

Gyor: Lunde (14 interventii), Herr – portari; Radicevic 1, Loke 2, Hornyak, Korsos, Gorbicz 8, Kovacsics 4, Redei Soos 2, Tervel, Orban 1, Amorim 6, Szepesi, Sirian, Lekic

Partida retur, decisiva pentru calificarea in finala competitiei, va avea loc in 11 aprilie, la Veszprem.

Tot sâmbata, in Norvegia, in cealalta semifinala, Larvik HK-Krim Ljubljana, scor 22-24 (9-16). Partida retur este programata in 13 aprilie, pe terenul formatiei slovene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-