Published On: mar, Apr 16th, 2013

FOTOREPORTAJ. Padurea din Parcul Monument: mizerie, boschetari si haite de caini

Share This
Tags

Parcul Monument este unul dintre cele mai cunoscute locuri de promenada din municipiul Braila, mai ales in aceasta perioada, cand temperaturile depasesc 15 grade Celsius.

Daca iti doresti sa te plimbi pe aleile din padurea parcului, trebuie sa fii extrem de vigilent la oamenii strazii, dar si la cainii care populeaza zona. Boschetarii, multi dintre ei consumatori de aurolac, dovada stau sticlutele cu aceasta substanta care sunt imprastiate prin parc, si-au facut culcusuri printre copaci. Mormane de haine, plapumi murdare si gratare construite din caramizi se gasesc la tot pasul, iar uneori ii poti zari chiar si pe oamenii strazii, in timp ce se odihnesc.

In zona din spatele Muzeului de Stiinte ale Naturii, peste 20 de caini, hraniti de boschetari, au devenit extrem de agresivi atunci cand au vazut doua persoane trecand pe o alee. In partea opusa, in fostele vestiare ale Stadionului de Atletism se gasesc seringi, prezervative folosite, lesuri de animale si materii fecale, mirosul fiind insuportabil, iar imaginea mai mult decat dezolanta.

“Este revoltator ce se intampla, nu mai putem fi in siguranta. Eu ies cu nepotul meu in fiecare dupa-amiaza in parc, dar ce vad aici. Intr-o zi iesise din padure un barbat cu slitul desfacut si cand i-am atras atentia m-a injurat”, ne-a declarat Maria Soare, 58 de ani.

Un alt brailean, Vasile Gurau, 45 de ani, ne-a marturist ca in fiecare dimineata, cand pleaca la munca, trece prin Parcul Monument si ii vede pe oamenii strazii cum se plimba nestingheriti, cu sticla de alcool in mana: “Sunt niste betivi, cateodata se leaga de oameni fara nici un motiv si nimeni nu ia masuri.”

Comentarii

comentariu

About the Author

-