Published On: mar, Apr 23rd, 2013

VIDEO: Fortele Terestre si-au serbat ziua de Sf. Mare Mucenic Gheorghe

Share This
Tags

* Cu ocazia sarbatoririi Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruinta, dar si patronul spiritual al Fortelor Terestre din Armata Romana, cu incepere de la orele 11.00, au avut loc manifestarile dedicate Zilei Fortelor Armate * Actiunile s-au desfasurat in Piata Independentei, din program nelipsind intampinarea loctiitorului comandantului Garnizoanei Braila si al Brigazii 10 Geniu “Dunarea de Jos”, col  Gheorghe Soare; salutul Drapelelor de lupta si trecerea in revista a Garzii de Onoare; intonarea Imnului National al Romaniei; oficierea serviciului religios; prezentarea mesajului Ministrului Apararii Nationale; defilarea Garzii de Onoare si a Fanfarei Militare; depunerea coroanelor de flori la Monumentul eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu *

Astazi, cand tot crestinul il sarbatoreste pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruinta, iata ca si Fortele Terestre din Armata Romana au facut acest lucru, pentru faptul ca marele sfant este patronul spiritual al acestei categorii de forta.

Ziua Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruinta, patronul spiritual al Fortelor Terestre, are semnificatia iubirii profunde pentru neam si tara, pe care ostasul roman o poarta in suflet. Ziua Fortelor Terestre Romane aduce in memoria tuturor, prin semnificatia istorica, faptele de arme ale ostasilor romani, amintirea eroilor cazuti la datorie, de-a lungul timpului, pentru apararea fiintei nationale si a gliei stramosesti, pentru libertatea si siguranta noastra, a tuturor.

Cu acest prilej, pe platoul din fata Palatului Administrativ s-au aflat oficialitati locale, printre care prefectul judetului Mihaela Marcu, subprefectul Catalin Grosu, presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, vicepresedintele CJ, Florin Mija, viceprimarii Doinita Ciocan si Alexandru Danaila, col. Gheorghe Soare, dar si o parte din militarii unitatilor Garnizoanei Braila, o parte din acestia participand in misiuni in teatrele de operatii din Afganistan, Irak si Balcani.

Col. Gheorghe Soare, loctiitorul comandantului Garnizoanei Braila si a Brigazii 10 Geniu “Dunarea de Jos”, a primit onorul si a salutat drapelele de lupta a unitatilor militare din Garnizoana Braila.

Preotii Garnizoanei Braila au oficiat serviciul religios, dupa care, pentru evocarea zilei Fortelor Terestre Romane, zi cu dubla semnificatie in constiinta crestineasca a poporului roman, lt.-col. Radu Gheorghe, ofiter in cadrul Statului Major al Brigazii 10 Geniu “Dunarea de Jos”, a dat citire mesajului mistrului Apararii Nationale, Mircea Dusa.

“In fiecare an, la 23 aprilie, militarii Armatei Romane sarbatoresc ziua Fortelor Terestre, categorie de forte ale Armatei, al carui patron spiritual este Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruinta. Consecventa si sacrificiul de sine al protectorului Fortelor Terestre au reprezentat si reprezinta in continuare un exemplu demn de urmat pentru militarii romani. In aceasta zi de sarbatoare, gandurile noastre se indreapta atat spre eroii Fortelor Terestre, care s-au jertfit pe campurile de lupta, cat si spre cei care astazi isi risca viata in teatrele de operatii pentru apararea democratiei si intereselor Romaniei, UE si NATO. Eforturile depuse de dumneavoastra reprezinta motorul care implementeaza reforma si modernizarea Fortelor Terestre, conducand la conturarea unei armate puternice, profesioniste si eficiente. Continuitatea acestor eforturi asigura consolidarea increderii si respectului pe care cetatenii le au fata de Armata Romaniei. La ceas aniversar, va adresez dumneavoastra cele mai sincere felicitari. La multi ani!”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii Nationale, mesaj semnat de ministrul Mircea Dusa.

 

* Defilarea Garzii de onoare si depunerea de coroane, momente solemne *

 

Prin fata oficialitatilor si cadrelor militare active, in retragere si-n rezerva, prezente la eveniment, a defilat Garda de onoare. Din dispozitul de defilare au facut parte efective militare, prezentand Drapelul de lupta: militari ai Garnizoanei Braila; Batalionului 110 Sprijin Logistic “Maresal Constantin Prezan”; Batalionului 72 Geniu “Matei Basarab”; Batalionului Cercetare “Vlad Tepes”; Batalionului 285 Artilerie “Vlaicu Voda”; Batalionului Nave Treceri Fluviale.

Aceasta sarbatoare a celei mai cuprinzatoare si reprezentative categorii de forte ale Armatei este inca un prilej pentru a aduce un sincer omagiu celor care au inteles sa-si dea viata ca ofranda suprema pentru tara. Autoritatile locale si alte institutii au depus jerbe si coroane de flori la Monumentul eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu: Institutia Prefectului; CJ Braila; Primaria Braila; Garnizoana Brailei; Directia Judeteana de Informatii; Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina maria” – Filiala Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-