Published On: lun, Apr 8th, 2013

Formula 1 made in Romania

Share This
Tags

Clujenii se pot mandri cu o noua masina fabricata chiar la ei acasa. Automobilul de Formula 1 a fost construit la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si este destinat sa concureze pe circuite din intreaga lume.

“Studentii si cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Cluj au obtinut o performanta unica! Au construit, de la zero, prima masina de Formula 1 din Romania. De asemenea, apreciez mult ca acest proiect este o colaborare a specialistilor romani cu cei din Germania. Sper ca monopostul va ajunge cat mai repede pe un circuit de Mare Premiu! Felicitari pentru aceasta realizare cu totul speciala!”, a declarat primul ministru Victor Ponta.

Conducerea Facultatii de Constructii de Masini a declarat ca este o premiera in acest domeniu in Romania, atat prin faptul ca componentele au fost realizate la noi in tara dar si caroseria a fost ansamblata complet tot in cadrul Universitatii Tehnice din Cluj.

Autoturismul este realizat din fibra de cabron, are o structura sandwich si instalatie hidraulica. Masina urmeaza sa fie testata inainte de a ajunge pe un circuit de Formula 1.

Comentarii

comentariu

About the Author

-