Published On: Soare, Apr 14th, 2013

Expozitie de pictura la Biblioteca “Panait Istrati”

Share This
Tags

* Luni, 15 aprilie, va avea loc la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila, o expozitie de pictura a Iulianei Talaba Gheorghita *

Brailenii pasionati de pictura pot vizita expozitia Iulianei Talaba Gheorghita, care se va deschide luni,  la sediul Bibliotecii “Panait Istrati”.

“In lucrarile realizate am combinat elementul figurativ reprezentat in compozitii, care poate fi recunoscut direct in realitate, in natura (peisaje, nud, flori) cu mijloace de expresie (linii, forme) care ne fac trimitere in mod direct la realitate, dar care reusesc prin compozitia lor sa creeze un ritm format din cursivitatea liniei si a formelor, care sa constituie un intreg coerent, fiind o necessitate in creatia plastica. In unele compozitii am pornit de la cateva dintre lucrarile marelui pictor austriac Gustav Klimt, pastrand anumite elemente decorative caracteristice stilului sau in care naturalismul si stilizarea sunt obtinute prin utilizarea aurului si elementelor decorative bidimensionale, in care sugestiile picturii miceniene, egiptene, japoneze sunt transformate in ritmuri decorative, venind cu un limbaj propriu prin folosirea liniei si a suprafetei si a ritmului incercand sa pastrez o organizare si o structurare a elementelor plastice in spatial dat, si tinind cont de principiile compozitionale generale care stau la baza alcatuirii imaginii plastice. In continuarea activitatii mele voi pastra o legatura permanenta intre elementul realist cu cel abstract, nonfigurativ, considerand ca formele abstracte formate din linii si pete de culoare asezate gandit pe suprafata plana, vin sa puna in valoare si sa evidentieze cat mai bine elementul realist. Incerc sa folosesc culorile vii care sa bucure sufletul creand o armonie, un acord cromatic. Dragostea pentru natura si pentru toate frumusetile ei imi dau imboldul si pasiunea pentru picture”, a declarat pictorita Iuliana Talaba Gheorghita.

Comentarii

comentariu

About the Author

-