Published On: mie, Apr 10th, 2013

EXCLUSIV: IPJ Braila il protejeaza pe viceprimarul din Galbenu. Control la domiciliul edilului, nementionat in comunicatul Politiei

Share This
Tags

Un comunicat de presa al IPJ Braila anunta ca Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase a efectuat, ieri, sapte perchezitii domiciliare in orasul Faurei si comunele Visani, Surdila Gaiseanca si Surdila Greci, pentru depistarea detinatorilor ilegali de arme si munitie.

Infobraila va prezinta imagini cu ofiterii Biroului Arme din cadrul IPJ Braila care au controlat si domiciliul viceprimarului Cretu Rosca Adrian din comuna Galbenu, desi aceasta informatie a fost ascunsa de conducerea Inspectoratului Judetean de Politie.

Ieri dimineata, trei ofiteri au venit in Galbenu, cu un autoturism de teren, marca Nissan Terrano, inmatriculat cu numarul MAI 12464. Reprezentantii Biroului Arme au asteptat mai bine de doua ore in fata primariei, asteptand ca viceprimarul sa primeasca cheile de la propria locuinta. Cretu le-a spus organelor legii ca nu poate intra in domiciliu deoarece si-a uitat cheile in masina, iar masina i-a imprumutat-o unui prieten plecat din localitate.

In timp ce ofiterii stateau in masina, viceprimarul se ocupa de treburile administrative ale localitatii, uneori iesind din institutie pentru a discuta cu cei care il asteptau.

“Facem si noi verificari la detinatorii de arme. Verificam toti detinatorii de arme de pe raza judetului Braila. Asteptam ca viceprimarul sa vina cu cheile, sa ne deschida si sa putem face verificarile”, ne-a precizat unul dintre politisti, in timp ce vicele se plimba prin fata primariei.

Dupa o lunga asteptare, masina lui Cretu Adrian a fost adusa de prieten, iar anchetatorii au urcat in apartamentul vicelui, aflat intr-un bloc din centrul comunei. Dupa mai bine de jumatate de ora, ofiterii au parasit blocul, declarand ca totul “a fost in regula”.

“Am constatat, am facut verificarile de vigoare si totul este in regula, am facut si proces verbal de control. Acest proces verbal se face in cazul cand sunt in regula sau neregula. Aici nu a fost cazul, a fost in regula”, ne-a declarat unul dintre ofiteri la sfarsitul controlului efectuat la domiciliul viceprimarului comunei Galbenu.

Mai mentionam, ca in timpul controlului unul dintre ofiterii aflati in blocul din Galbenu a coborat, atunci cand a sosit o masina Dacia Logan, cu numarul de inmatriculare MAI 19762, condusa de un alt politist. Barbatul a scos din Nissan trei pusti de vanatoare pe care le-a predat soferului Loganului, care apoi a parasit localitatea.

Reamintim ca viceprimarul comunei Galbenu, Cretu Rosca, se afla in plin razboi cu agentul de politie Dutu Costel, seful de Post din localitate, pe care il acuza ca “are legaturi dubioase cu hotii de fier vechi”. Totodata, Dutu Costel a spus despre vice ca “umbla beat, prin santuri”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-