Published On: mie, Apr 10th, 2013

Euro scade semnificativ la cursul BNR Atinge cel mai scazut nivel din ultimele 4 saptamani

Share This
Tags

* Leul a continuat sa se aprecieze în prima parte a sesiunii interbancare de miercuri, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de referinta de 4,3887 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din ultima luna *

O rata de schimb inferioara, de 4,3837 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 13 martie.

În sesiunea de marti, cursul a fost de 4,4099 lei/euro.

Totodata, paritatea pentru dolarul american a scazut cu 3,09 bani, la 3,3508 lei/dolar.

Cursul pentru francul elvetian a coborat de la 3,6160 lei/franc la 3,5988 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei în functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

La deschidere, euro era schimbat pentru 4,3935 – 4,3950 lei, aproape de nivelul de marti seara. Leul a început sa se aprecieze marti, dupa ora 16:30, cand s-a dechis piata americana, iar dealerii spun ca volumele în crestere indica prezenta jucatorilor straini pe piata locala.

La jumatatea sesiunii, schimburile se perfectau usor sub nivelul de 4,39 lei/euro.

Dobanzile practicate miercuri de bancile comerciale pentru depozitele în lei atrase pe termen de o zi au ramas reduse, la 1,08 – 1,58% pe an. Randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana se plasau la 1,75 – 2,25%.

Potrivit dealerilor, surplusul de lichiditate este legat de nepotrivirea dintre maturitatile titlurilor de stat care vor fi emise si cea a titlurilor care ajung la scadenta în aceasta luna. Astfel, o mare parte a sumelor scadente în aprilie este posibil sa ramana în piata si sa nu fie reinvestita în titluri de stat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-