Published On: vin, Apr 5th, 2013

Escrocii au “incaput” pe mana politistilor

Share This
Tags

* Trei braileni au fost arestati preventiv, pentru comiterea infractiunii de inselatorie *

In cauza privind inselaciunea prin metoda „accidentul”, in care politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au realizat un flagrant si au retinut-o pe Ramona Gabriela Nichital, de 24 ani, imediat dupa ce a luat suma de 3.000 de lei de la victima, au fost continuate cercetarile si ieri au fost identificati Aurel Catalin Velicu, 29 de ani, si Iftene Stoleru, 26 de ani, ambii incarcerati in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, care au apelat persoana vatamata.

“Acestia au fost transferati din penitenciar si adusi la audieri, stabilindu-se ca au determinat-o pe Ramona N. sa ridice banii de la partea vatamata, in urma demersurilor facute de ei. Cei trei au fost prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, care a solicitat instantei de judecata arestarea preventiva, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventive, in cazul inculpatei, pe o perioada de 29 de zile, iar pentru ceilalti doi, 30 zile de zile, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune. In seara zilei de 2 aprilie, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Braila s-a prezentat o braileanca de 83 de ani, care a reclamat ca, in ziua anterioara, a fost apelata pe telefonul mobil de un barbat care s-a prezentat a fi prieten cu un nepot al ei si a anuntat-o ca acesta a fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu victime omenesti, si are nevoie de 5.000 de lei pentru a se intelege cu familia victimei, si va trimite pe cineva sa-i dea. Aceasta a scos suma ceruta din banca si i-a dat-o unui barbat trimis de apelant, apoi si-a dat seama ca a fost inselata. Ulterior, aceasta a fost apelata de un alt barbat, care s-a recomandat avocatul nepotului ei si care i-a cerut suma de 3.000 de lei, pentru onorariu si alte cheltuieli aferente, urmand ca banii sa fie predati secretarei acestuia, care se va prezenta la domiciliul ei”, a spus inspectorul principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Ieri, dupa ce victima a ridicat de la banca suma de 3.000 de lei, banii au fost marcati si politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au pregatit prinderea in flagrant. La orele 12.50, dupa ce a primit banii de la victima, politistii au prins-o in flagrant pe Ramona N., domiciliata fara forme legale in municipiu.

* “Luati pe sus” de procurori *

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Braila au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatilor Ramona Gabriela Nichital, pentru savarsirea de inselaciune, prevazuta de art. 215 alin 1, 2 Cod Penal, si Aurel Catalin Velicu si Iftene Stoleru, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, prevazuta de art. 215, alin. 1, 2 Cod penal, cu aplicarea art. 37 lit. a Cod penal.

Potrivit probatoriului, inculpata Ramona Gabriela Nichital a mers la adresa partii vatamate Ileana Tudorache, in varsta de 83 ani, recomandandu-se a fi secretara avocatului Ionescu, unde a solicitat si primit suma de 3.000 lei. Din cercetarele efectuate, a rezultat ca inculpata a procedat la solicitarile telefonice ale inculpatilor Aurel Catalin Velicu si Iftene Stoleru, aflati in Penitenciarul Galati, arestati in alta cauza. Anterior, inculpatii Aurel Catalin Velicu si Iftene Stoleru, potrivit declaratiei inculpatei Ramona Gabriela Nichital, au sunat-o pe partea vatamata Ileana Tudorache, precizandu-i ca nepotul acesteia, pe nume “Liviu” a avut un accident rutier si ca pentru rezolvarea situatiei la organele de politie este necesar sa plateasca suma de 5.000 lei victimei accidentului de circulatie.

La data de 2 aprilie, inculpata Ramona Gabriela Nichital arata ca inculpatul Iftene Stoleru a sunat-o, initial, pentru a merge la partea vatamata Ileana Tudorache sa ia suma de 5.000 lei. Ulterior, a fost din nou sunata, spunandu-i-se ca nu mai este necesar sa mearga. La aceasta data, la partea vatamata a mers o persoana ramasa neidentificata careia i-a fost data suma de 5.000 lei. Pe 3 aprilie, la partea vatamata Ileana Tudorache a mers la inculpata Ramona Gabriela Nichital, recomandandu-se ca fiind secretara avocatului “Ionescu”, primind suma de 3.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-