Published On: mar, Apr 2nd, 2013

Elevii de la LPS participa la proiectul “Job Shadow Day”

Share This
Tags

* Astazi, la ora 10.00, in cadrul programului “Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, elevii de la LPS au participat la o activitate care face parte din proiectul educational pentru orientarea in cariera numit “Job Shadow”, in parteneriat cu Politia Rutiera Braila *

Programul international de orientare profesionala Job Shadow Day 2013, aflat la  a XI-a editie, este derulat de organizatia Junior Achievement România cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de localitati din toata tara.

Programul are ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune întelegeri a profesiei pe care o doresc si a modului de functionare a unei companii si ajuta elevii sa înteleaga care sunt responsabilitatile si activitatile unui angajat din domeniul în care doresc tinerii sa lucreze, prin accesul direct la locul de munca al acestuia.

Cinci eleve din clasele a XI-a si a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv Braila, petrec ziua de astazi în umbra unui politist de la Rutiera, pentru a se familiariza cu activitatile si responsabilitatile pe care le presupune aceasta meserie. Intrebate ce parere au despre meseria de politist, elevele s-au aratat incantate si au spus ca si-ar dori sa aiba o asemenea profesie.

Agentul de politie, Marius Bunea a dorit sa le dea cateva sfaturi elevelor cu privire la siguranta rutiera: “Cele mai multe evenimente rutiere se datoreaza traversarii neregulamentare si neacordarii de prioritate fata de pietonii care traverseaza regulamentar. Traversarile se fac numai pe la marcajele pietonale si numai la culoarea verde a semaforului, pentru a evita accidentele rutiere. Toti cei care detin permis de conducere, trebuie sa nu depaseasca 50 km/h in localitate. Sunt foarte multe masini in trafic si trebuie sa fim prudenti. Trebuie avut grija si la consumul de alcool. Acesta nu trebuie consumat cand sunteti la volan”, a precizat acesta.

“In saptamana <Sa stii mai multe, sa fii mai bun> organizam o activitate, care este de fapt un proiect international care se desfasoara in 18 tari si care se numeste “Job Shadow”. Acesta vizeaza orientarea in cariera a tinerilor din clasele XI si XII. Ca urmare a optiunilor pe care le-au avut, am luat legatura cu anumite institutii pentru a-i primi o zi sa fie umbra unui angajat din institutia respectiva, pentru a se familiarize cu viitoarele posibile joburi”, a declarat Viorica Bunea, profesor de economie din cadrul Liceului cu Program Sportiv Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-