Published On: mar, Apr 23rd, 2013

Dosar de primar – penal

Share This
Tags

Nicolae Nitescu, primarul comunei Marasu, PDL-ist de culoare, s-a ales cu dosar de cercetare penala. Urmarirea a inceput inca de la data de 1 aprilie, acesta fiind acuzat de falsificarea unui contract de concesiune.

In contract era stipulata plata concesiunii pe o durata de 49 de ani, in valoare de 20 de lei pe luna. Pentru ca suma stabilita nu aducea prea multi bani in visteria Primariei, edilul Nitescu s-a gandit sa falsifice contractul. Astfel, pretul concesiunii a fost modificat de la 20 lei/luna la 20 lei/mp/an, pe o suprafata de 2.000 mp.

La sfarsitul lunii martie, cand a fost demarata ancheta Nitescu a declarat pentru Inforbraila: “Oricum informatiile sunt eronate”. Acum insa, am intrat in posesia citatiei care confirma inceprea urmaririi penale pe numele primarului comunei Marasu.

In 2012 Nitescu si sotia sa au fost acuzati de faptul ca au abuzat constant de functiile lor, mergand pana la fals in documente. La acea data, contactat telefonic primarul Comunei Marasu a declarat ca toate aceste afirmatii sunt niste bazaconii rau intentionate, care nu fac decat sa-i strice imaginea. Cu toate astea pe numele lui Nitescu sunt inregistrate nu mai putin de 5 dosare de cercetare.

La inceputul anului 2013, primarul a fost protagonistul unui alt scandal care privea brutaria pe care Nitescu o are in comuna. Desi DSP Braila a suspendat in luna februarie activitatea brutariei din comuna Marasu, din cauza neregulilor gasite in urma controlului apei folosite la fabricarea painii, apa care nu era potabila, primarul nu a tinut cont de lege, motiv pentru care brutaria functioneaza si la acest moment.

Membrii familiei Nitescu se declara nevinovati. Cu toatea astea, dosarele penale par sa se tina lant de edil si de sotia lui.

In august 2012, pe adresa de email a redactiei am primit o scrisoare in care un locuitor al comunei ii acuza pe sotii Nitescu numeroase incalcari ale legii si abuzuri in functie: “Va mai aduc la cunostinta ca domnul primar impreuna cu sotia, Nitescu Viorica, care este asistent social comunitar detin asa zisa farmacie in com. Marasu, farmacia fiind un afront pentru justificarea proprietatilor pe care le au, deoarece acesta locatie este mai tot timpul inchisa, nefiind in scop medical, folosindu-se de parafa doctorului de la dispensarul din Marasu. In alta ordine de idei, sotia d-lui primar nu isi exercita functia de asistent social, pe care o detine, ea fiind remunerata de catre Min.Sanatatii, d-na abuzand de functia sotului”.

Motivul pentru care Nicolae Nitescu este inca primar al comunei Marasu, la al treilea mandat consecutiv se pare ca sta in locurile de munca pe care localnicii le au chiar la brutaria care functioneaza ilegal. Cativa sateni au marturisit ca stiu de afacerile primarului, insa locurile de munca si linistea din comuna par sa fie mai importante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-