Published On: Soare, Apr 21st, 2013

“Donatii si donatori braileni in colectiile bibliotecii”, expozitie organizata la biblioteca “Panait Istrati”

Share This
Tags

* In perioada 23 aprilie – 9 mai, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” va gazdui expozitia “Donatii si donatori braileni in colectiile bibliotecii” *

Cu prilejul Zilei Mondiale a Cartii si a Dreptului de Autor precum si a Zilei Bibliotecarului din Romania, care se sarbatoreste pe data de 23 aprilie, la sediul central al  Bibliotecii “Panait Istrati” se organizeaza  o selectie din cartile donate in ultimii ani de personalitati, edituri si institutii brailene.

“Expozitia contine numai carti aflate in colectiile Sectiei Imprumut Adulti, alte documente ce apartin Salii de Lectura si Colectiilor Speciale nefiind disponibile din motive ce tin de mutarea institutiei in noul sediu”, a precizat Laura Caplea, bibliotecar.

Ziua Internationala a cartii si a drepturilor de autor se sarbatoreste anual pe 23 aprilie si este organizata de UNESCO in scopul promovarii lecturii, publicarii si a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfasurat in anul 1995.

Prin Hotararea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarata “Ziua Bibliotecarului din Romania”, astfel ca in Romania, incepand cu 2005, in ziua de 23 aprilie se sarbatoreste si Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internationala a cartii si a drepturilor de autor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-