Published On: lun, Apr 8th, 2013

Directorul Penitenciarului acuzat ca “se afla in spatele” tentativei de suicid a unui angajat, mustrat pentru ca a lasat rosiile din sera sa se usuce! Sindicat: Directorul e atat de inteligent, incat isi trage lenjeria intima peste pantaloni

Share This
Tags

Drama tulburatoare a unui angajat al Penitenciarului Braila, mustrat pentru ca a lasat niste rosii sa se usuce intr-o sera, a culminat cu incercarea acestuia de a se sinucide. In scrisoarea de adio, barbatul a facut o marturie socanta: “Iertati-ma copii. Nu pot sa trec peste ce urmeaza, nu pot sa va mai i-au banii de la gura pentru GAZ”.

Pe data de 1 aprilie, Lungu Nistor, de 50 ani, agent supraveghetor la gospodaria agricola a Penitenciarului din comuna Silistea, a incercat sa se sinucida, ingerand un cocktail de pesticide.Barbatul si-a aprins si o lumanare, a lasat si un bilet de adio, insa, din fericire, acesta nu a murit.

Liderul sindical “Sinpen” din Penitenciarul Braila, Marin Raileanu, acuza conducerea institutiei ca nu a avut nici un fel de reactie in acest caz si ca directorul Dumitru Ionescu cunostea problemele de sanatate si financiare pe care angajatul le avea, putand sa previna tragicul incident.

Intr-un comunicat transmis de Raileanu Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor se arata ca “situatia tensionata de la serviciu a facut ca domnul Lungu sa ceara in nerepetate randuri schimbarea sa intr-o alta functie”, deoarece “factori fizici, sociali si psihologici au dus la aparitia unui comportament dezadaptiv” a angajatului.

Sindicatul il ataca pe directorul Penitenciarului: “E atat de inteligent, incat isi trage lenjeria intima peste pantaloni”

Sindicalistul Raileanu afirma ca barbatul care a incercat sa se sinucida a depus la Secretariatul institutiei doua cereri de schimbare din functie, pe data de 24 ianuarie si 11 martie anul curent, insa fara a primi un raspuns, cum cere legea.

“Lungu Nistor a reclamat ca nu isi poate desfasura activitatea in conditiile de la GAZ Silistea si a facut mai multe rapoarte, unul in ianuarie si altul in martie. Nu a primit niciun raspuns, cum cere legea in 30 de zile. Angajatul aducea bani de acasa ca sa se poata descurca la locul de munca, are si doua fete, dintre care una foarte bolnava”, a declarat Raileanu.

In comunicat se mentioneaza ca directorul Ionescu a refuzat mutarea din functie a agentului, “din orgoliu”, motivand ca “nu are puncte ca sa fie schimbat”, dar de asemenea apar si cuvinte mai dure la adresa managerului, care “dimineata isi trage lenjeria intima peste pantaloni”.

Sindicalistii considera ca “deprecierea climatului din Penitenicarul Braila se datoreaza neimplicarii si nepasarii la nivel inalt ale domnului director Dumitru Ionescu”, iar “superficialitatea dumnealui in indeplinirea rolului managerial face victime in randul personalului pe care il conduce si-l coordoneaza”. Totodata, Marian Raileana a mentionat ca este inadmisibil faptul ca desi se afla in spital, in stare de soc, Lungu nu este asistat psihologic de catre un specialist al Penitenciarului, asa cum cere legea.

Scrisoarea de adio a lui Lungu Nistor: “Traiesc cu o frica cumplita de cel putin doua luni de zile”

Scrisoarea de adio pe care agentul Penitenciarului o lasase langa el, la momentul in care a incercat sa se sinucida, este cutremuratoare, barbatul povestind cum este terorizat la locul de munca.

“Imi iubesc sotia si copii foarte mult. Am doua luni de zile de cand nu mai pot sa dorm mai mult de doua ore pe noapte, si asta cu pastile. (…) Am facut raport prin care am solicitat schimbarea din cauza unor probleme de sanatate care au recidivat. Am imbracat o haina mai lunga decat mine. De cand am trecut pe aceasta functie parca am omorit pe cineva. Directorul Malinchi (n.r. Directorul economic adjunct) m-a amenintat ca imi pune totul in spate (…) Parintii mei si socrii sa nu imi lase fetele pe drumuri”. Acesta este un fragment din scrisoarea tulburatoare a lui Lungu Nistor, cel care in urma cu o saptamana a incercat sa se omoare la locul de munca.

Acest incident a fost sesisat la Administratia Nationala a Penitenciarelor dupa 8 ore de la tentativa de sinucidere a barbatului, liderul sindical Raileanu considerand ca s-a incercat musamalizarea cazului.

Agentul lucra de 18 ani la Penitenciarul Braila, in sectorul operativ, insa in ultimul an a fost mutat la Gospodaria Agro-Zootehnica din localitatea Silistea, loc unde a fost acuzat ca a lasat rasadurile de rosii din solar sa se usuce.

“S-a reusit dezintoxicarea, pacientul se afla in stare stabila, fiind in continuare internat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila”, ne-a declarat dr. Mihail Iugulescu, directorul medical al unitatii.

Fiica angajatului Penitenciarului: “Tatal meu este in stare de soc”

Lungu Nistor este internat la Sectia Medicala a Spitalului Judetean Braila, aflandu-se sub tratament. Adelina, fiica barbatului, ne-a precizat ca tatal ei este in stare de soc si ca nu doreste sa vorbeasca despre cele intamplate.

“Este in stare de soc, are mari probleme cu somnul. Eu nu pot vorbi despre cele intamplate, pentru noi este o tragedie. Azi dimineata, medicul nu ne-a spus cand il externeaza, insa starea s-a mai ameliorat. Speram sa isi revina complet”, ne-a declarat in exclusivitate, fiica angajatului Penitenciarului.

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Braila, comisar Simona Kober ne-a precizat ca schimbarea din functie a unui angajat se face prin parcurgerea mai multor etape procedurale, care includ si analiza la nivelul mai multor departamente din cadrul ANP.

“Nu consideram o lipsa de reactie din partea conducerii Penitenciarului, deoarece decizia schimabrii din functie se realizeaza respectand prevederile legale”, ne-a declarat cms. sef Simona Kober.

Comentarii

comentariu

About the Author

-