Published On: joi, Apr 18th, 2013

Detinutii de la Penitenciarul Tichilesti isi cauta o slujba la “Bursa generala a locurilor de munca”

Share This
Tags

* Maine, 19 aprilie, incepand cu ora 9.00, va fi organizata la Sala Polivalenta, “Bursa locurilor de munca” * Un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti au fost selectate pentru a participa la acest eveniment *

Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt in executarea unei pedepse in regim deschis, aflandu-se in apropierea termenului de a fi discutate in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.

Totodata, detinutii selectati sunt din randul celor apti pentru munca din punct de vedere medical, calificati profesional intr-o meserie si, pe durata detentiei, s-au implicat in mod constant in activitatile lucrative desfasurate in interesul locului de detinere. De asemenea, o parte dintre acestia participa in prezent la cursuri de calificare profesionala ori au absolvit un astfel de curs in penitenciar.

Coordonata esentiala a reintegrarii pe piata muncii, formarea profesionala este una din directiile importante in procesul de interventie recuperativa a celor care executa o pedeapsa privativa de libertate in acest sens. {n anul 2012, 102 persoane private de libertate au absolvit cursuri de calificare profesionala in domeniile tamplarie, frizerie, tamplarie PVC, brutarie , morarit si constructii.

In prezent, peste 50 de minori si tineri din Penitenciarul Tichilesti urmeaza cursuri de calificare in specializarile amintite.

Cu acest prilej reprezentantii penitenciarului vor face cunoscuta si oferta de servicii si de forta de munca speciala ce pot fi puse la dispozitia eventualilor beneficiari sau angajatori.

Participarea persoanelor private de libertate la “Bursa Locurilor de Munca” urmareste sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-