Published On: lun, Apr 8th, 2013

Deducerea TVA pe baza bonurilor fiscale pentru carburantii auto

Share This
Tags

* De la mijlocul lunii martie avem noi reguli pentru deducerea TVA pe baza bonurilor fiscale in cazul benzinei sau motorinei pe care o consuma autoturismele firmei *

Din 14 martie 2013, de cand HG nr. 84/2013 a intrat in vigoare, deducerea TVA pentru carburanti a devenit putin mai complicata, astfel incat, incepand de la aceasta data, TVA poate dedusa pentru carburanti pe baza bonurilor fiscale numai daca valoarea se incadreaza in limita a 100 de euro, inclusiv TVA. Pentru sumele care depasesc aceasta valoare, va fi necesara o factura fiscala.

Mai mult decat atat, pentru a se putea face deducerea pe baza bonurilor fiscale, aceste documente trebuie sa aiba imprimat codul de TVA al beneficiarului.

Reglementarile legale puncteaza ca mentiunea privind codul de TVA trebuie imprimata “cu ajutorul casei de marcat”, intelegand astfel ca este necesar ca aceasta informatie sa faca parte din formatul standard al bonului fiscal, asa cum este emis de aparatul de marcat, nefiind acceptata o mentiune ulterioara cu pixul, spre exemplu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-