Published On: mie, Apr 3rd, 2013

Debitul si nivelul Dunarii, in crestere

Share This
Tags

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila a anuntat o avertizare de Cod Galben, in sensul ca se vor inregistra cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de aparare, de astazi, de la orele 16.00, si pana pe 10 aprilie, la orele 18.00.

Potrivit sefului Portului Braila, Vladut Branza, azi Dunarea stationeaza, apele batranului fluviu ajungand la cota 566: “Acum nu sunt probleme, Dunarea se afla la nivelul 566, fiind o cota de atentie. In urma cu 20 ani, s-a stabilit cota de atentie de 560, iar cea de inundatie de 610. A fost luat in calcul ca prima care ar putea fi inundata ar fi Pescaria, dar acum nu sunt probleme”.

In acest moment, apele Dunarii nu pun in dificultate autoritatile locale, insa acestea sunt “in garda”.

Codul Galben se extinde pe tot sectorul romanesc al Dunarii aval Portile de Fier (sector indiguit aval Gruia) si pe bratele Dunarii, pe raza judetelor Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea.

Mentionam ca actuala avertizare a fost transmisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Administratiei Nationale „Apele Romane”, Ministerului Administratiei si Internelor, SC „Hidroelectrica” SA, Administratiilor Bazinale de Ape: Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Ialomita-Buzau, Prut si Dobrogea-Litoral.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologica emisa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-