Published On: mie, Apr 17th, 2013

Debitul Dunarii continua sa creasca

Share This
Tags

* Vantul puternic din ultimele zile a contribuit la crearea unor noi probleme pe Dunare * Dupa cateva zile in care debitul a stagnat, in aceasta saptamana el a inceput din nou sa creasca *

Dunarea a inregistrat astazi la Braila o cota de 623 de centimentri, in crestere fata de ziua precedenta, iar debitul este si el din ce in ce mai mare.

Mai multe pasarele de pe faleza au fost avariate si, acolo unde proprietarii pontoanelor au putut interveni, podetele au fost prinse, cu cabluri metalice de mal. Celelalte pasarele, insa, au ramas plutind pe apa si exista riscul sa fie luate de curentii puternici si purtate in deriva.

Vantul puternic din ultimele doua zile a accentuat presiunea pe care apele involburate ale fluviului o exercita asupra cablurilor si franghiilor cu care sunt legate la mal pontoanele.

Pe faleza, unele pasarele rupte de forta curentilor au fost prinse la timp de marinarii care le-au reparat si au intarit cablurile de legatura.

Hidrologii mentin avertizarea de Cod Portocaliu de inundatii pe fluviu, sectorul aval Portile de Fier – Zimnicea (sector îndiguit aval Gruia), pe raza judetelor Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si pe sectorul Harsova-Braila (sector îndiguit), precum si pe bratele Dunarii (judetele Constanta, Braila si Tulcea).

De asemenea, hidrologii sustin ca in intervalul 17 aprilie, ora 18:00 – 24 aprilie, ora 18:00, se vor consemna cresteri ale debitelor si nivelurilor, cu depasiri ale cotelor de aparare pe Dunare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-