Published On: mar, Apr 2nd, 2013

Curse infernale ilegale, in portul brailean. Tinerii isi scot la mezat bijuteriilele cu multi cai putere

Share This
Tags

* Aproape in fiecare seara, portul Braila se dovedeste a fi arhiplin de autoturisme ale caror motoare inregistreaza sute de cai putere * Tinerii isi etaleaza bijuteriile, dupa care incep cursele infernale, demonstrand celor din jur cat de “tari” pot fi ei * Desi politistii patruleaza frecvent zona respectiva si aplica uneori amenzi destul de mari, totul este in zadar * Nimic si nimeni nu-i poate opri pe “teribilisti” in a renunta la drift-urile ilegale *

Seara de seara, in zona Capitaniei Portului Braila, tinerii se aduna in gasti, pentru a demonstra prietenilor ce motoare puternice sunt montate pe masinile lor. O parte dintre aceste autoturisme sunt destul de vechi, dar asta nu-i impiedica pe pasionatii de senzatii tari sa-si demonstreze maiestria in arta sofatului.

Masini scumpe, motoare turate la limita rezistentei, fite de copii de “bani gata” si peste 50 de persoane adunate in “haita”, toti asistand la curse de masini care se desfasoara in fiecare noapte, in mod ilegal, in portul brailean. Daca pana in jurul orelor 22.00 lucrurile par a fi linistite, la numai cateva minute dupa miezul noptii totul ia o intorsatura interesanta, imediat ce isi fac aparitia masinile tunate, producand zgomote asurzitoare. Chiar si localnicii din zona sunt indignati de fapptul ca acest aspect este trecut cu vederea de catre organele legii, si cu toate ca fac reclamatii la Politie, de multe ori nu se intampla nimic pentru pedepsirea “teribilistilor” care perturba linistea publica.

* In miez de noapte, bolizii fac legea *

Imediat ce coboram pe strada Danubiului, ajungand in fata cladirii Capitaniei portului brailean, asistam la un show de senzatii, interesul celor prezenti crescand brusc. Nici mai mult, nici mai putin de 50 de tineri au inconjurat bolizii condusi de indivizi care pareau a nu da doi bani pe faptul ca motoarele erau pe punctul de a ceda din cauza supraturarilor.

Dupa cateva manevre usoare de incalzire a motoarelor, infernul se dezlantuie, incepand cursele de senzatii. Printre masinile autohtone prezente in port, intra in scena “piesele de rezistenta”, adica masinile cu peste 200 de cai putere: BMW, Audi, Volkswagen, plus alte frumuseti.

Multe dintre aceste masini au ca an de fabricatie destul de vechi, insa au “suferit” multe modificari facute de proprietari, tocmai pentru a produce zgomote asurzitoare si a atrage atentia tuturor celor din jur.

Cu toate ca politistii care patruleaza frecvent zona portuara sustin ca nu au cum sa demonstreze ca este vorba despre curse ilegale de masini, tot mai multe filmari sunt postate pe internet. Din video de mai jos se pot observa cum tinerii braileni tureaza la maxim motoarele, printre masini aflandu-se si un impatimit al curselor ilegale care se pare ca da startul la intreceri. Chiar si numerele de inmatriculare sunt filmate de acestia, printre ele mentionam: BR-25-MCF, B-86-DTM.

Singura masura care poate fi luata impotriva participantilor la astfel de curse ar fi sanctiunea contraventionala pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Trebuie mentionat faptul ca in urma unor astfel de teribilisme se pot produce diverse accidente, care se pot solda cu victime.

Purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor, ne-a declarat: “Nu stiu exact despre ce filmari este vorba. Abia dupa ce le vedem putem sa facem cercetari, dupa care sa luam masurile care se impun, in functie si de numerele de inmatriculare ale autoturismelor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-