Published On: mie, Apr 3rd, 2013

Cum poti afla daca ai telefonul virusat

Share This
Tags

* Virusii de Android inregistreaza o rata de crestere importanta de la o luna la alta si devin din ce in ce mai greu de detectat pentru utilizatorii de smartphone obisnuiti care nu sunt suficient de atenti la securitatea telefonului *

Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operarare Android sunt tot mai expusi la virusi pe masura ce rata de crestere a acestora este din ce in mai mare. Desi atacatorii incearca tot mai mult sa ramana nedetectati, exista cateva dovezi care pot indica un telefon infectat, potrivit specialistilor Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus.

Cele mai importante semne ale unui telefon cu Android virusat sunt facturile telefonice mai mari, traficul de date crescut, durata de viata scurta a bateriei, scaderea performantei terminalului si intreruperi ale convorbirilor telefonice.

Un telefon cu Android virusat poate trimite sms-uri la numere cu suprataxa, costurile utilizatorilor cu facturile telefonice devenind mult mai mari. Virusii pot de asemenea descarca date personale din telefonul utilizatorilor, lucru ce duce la un trafic de date crescut. Prin setarea unui volum de trafic minim, utilizatorii pot depista insa daca terminalul este infectat cu un virus, in urma analizei facturii aferente planului de date.

Virusii pot cauza probleme si in ceea ce priveste performanta smartphone-lui, intrucat vor incerca sa citeasca, scrie sau sa redirectioneze date din terminal.

O metoda eficienta de depistarea a virusilor poate fi in acest sens verificarea memoriei RAM sau a procesorului telefonului.

O alta metoda sigura si simpla de a va proteja telefonul mobil de virusi este instalarea unui software de securitate de top pentru mobil. Virusii de Android pot aduce pagube importante astfel ca antivirusul ar trebui sa fie o prioritate pentru orice utilizator.

De asemenea, cititi cu atentie permisiunile pe care le acordati aplicatiilor de Android pe care le instalati pe terminal; multe dintre ele solicita accesul la informatii confidentiale si cer mai multe date decat ar avea nevoie pentru functionare.

Versiunile de Android cele mai expuse la infectii cu virusi sunt cele comune: Gingerbread, Ice Cream Sandwich si Jelly Bean. Circa 87% dintre utilizatorii de Android expusi la virusi folosesc una dintre aceste versiuni, potrivit Android Developer Dashboard.

Comentarii

comentariu

About the Author

-