Published On: lun, Apr 15th, 2013

Crescatorii de ovine cer derogare de la Codul Muncii privind angajarea ciobanilor

Share This
Tags

Reprezentantii asociatiilor crescatorilor de ovine au solicitat, joi, intr-o intalnire cu secretari de stat din Ministerul Agriculturii, Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii, o derogare de la Codul Muncii cu privire la angajarea prin contract a ciobanilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, motivul derogarii este ca angajarea prin contract este neaplicabila din cauza educatiei precare a ciobanilor si a parasirilor dese a locurilor de munca inregistrate in domeniu.

In cadrul intalnirii s-a convenit infiintarea unei comisii interministeriale care, impreuna cu delegatii crescatorilor de ovine, sa identifice posibilitatea unei derogari de la Codul Muncii fie printr-un statut al ciobanilor, fie prin modificarea legii zilierilor, astfel incat sa fie cuprinsa si aceasta categorie socio-profesionala. S-au discutat clarificari legate de adaptarea impozitarii exploatatiilor din zona montana la veniturile din aceasta zona defavorizata, de plata TVA pentru fermierii care depasesc cuantumul de 65.000 euro/an si referitoare la impozitarea subventiilor care se dau in agricultura. Totodata, au fost abordate subiecte legate de infiintarea Camerelor Agricole, de legea pajistilor si de certificatele de producatori.

Fermierilor li s-a promis ca adaptarea impozitarii exploatatiilor agricole la veniturile mai mici din zonele montane defavorizate va fi aplicata incepand cu anul viitor. Cu privire la plata TVA pentru vanzarile care depasesc cuantumul de 65.000 euro/an, reprezentantul Ministerului Finantelor Publice, secretarul de stat Dan Manolescu, a precizat ca aceasta masura este una corecta si se aplica tuturor celor care depasesc acest cuantum, indiferent de obiectul de activitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-