Published On: vin, Apr 5th, 2013

Crescatorii de oi si capre pot depune cererea pentru plata subventiilor

Share This
Tags

* Crescatorii de ovine si caprine pot depune, incepand de vineri, cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal aferente anului 2013, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) *

“APIA informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 5 – 30 aprilie 2013 pot depune cererea de plata aferenta anului 2013, in cadrul ‘Platilor nationale directe complementare pentru sectorul zootehnic, speciile ovine si caprine’. De aceasta prima pe cap de animal pot beneficia producatorii agricoli crescatori de ovine, persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale”, se arata intr-un comunicat al APIA.

Solicitantii trebuie sa depuna cererea aferenta fiecarei exploatatii cu cod ANSVSA la centrul APIA judetean sau local pe a carui raza teritoriala se afla inregistrata exploatatia de ovine si/sau caprine.

Potrivit APIA, prima pe cap de animal se acorda o singura data pe an producatorilor agricoli, inscrisi in evidenta agentiei cu cod unic de identificare, pentru femele ovine si/sau femele caprine identificate conform legislatiei in domeniu.

* Subventia se acorda fermierilor care au minimum 50 de oi sau 25 de capre *

Pentru a primi plata pe cap de animal, beneficiarii trebuie sa detina un efectiv in exploatatie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei, iar efectivul pentru care se solicita prima trebui sa fie inscris in Registrul National al Exploatatiilor la data solicitarii primei.

De asemenea, numarul de animale trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere pe perioada de retentie pana la data de 3 august 2013, iar cererea urmeaza sa fie vizata de asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.

Asociatiile crescatorilor de ovine/caprine legal constituite, care vizeaza cererile solicitantilor primei pe cap de animal, trebuie sa fie afiliate la o federatie a crescatorilor de ovine/caprine organizata la nivel national si pot depune toate documente necesare la centrul judetean al APIA sau al municipiului Bucuresti, in perioada 2 – 4 aprilie 2013. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociatiilor crescatorilor de ovine/caprine legal constituite.

Controlul la fata locului se desfasoara in perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine si caprine, la adresa mentionata in cerere, timp in care solicitantii primelor au obligatia de a mentine in exploatatie efectivul de animale pentru care au solicitat prima.

Comentarii

comentariu

About the Author

-