Published On: vin, Apr 12th, 2013

Cresc preturile la alimente

Share This
Tags

* Indicele preturilor produselor alimentare mondiale, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a crescut usor cu 1% in luna martie 2013 comparativ cu luna februarie *

Potrivit datelor publicate de FAO, cresterea preturilor produselor alimentare s-a  inregistrat la preturile produselor lactate, in timp ce preturile cerealelor au ramas nemodificate.

In luna martie, indicele a atins o valoare medie de 212,4 puncte, cu un procent mai mult decat valoarea de 210,7 puncte inregistrata in luna februarie si totodata cea mai mare valoare inregistrata dupa luna octombrie 2012.

“Cresterea inregistrata in luna martie s-a datorat in principal unei cresteri puternice (11%) a pretului produselor lactate”, a precizat FAO.

In acelasi timp, FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale in 2012 pana la 2,309 miliarde tone, cu trei milioane tone mai mult decat estima anterior. Potrivit predictiilor, productia mondiala de grau ar urma sa creasca cu 4% pana la 690 milioane tone, cea de a doua mare recolta inregistrata in istorie dupa cea de 700 milioane tone inregistrata in 2011.

Comentarii

comentariu

About the Author

-