Published On: mar, Apr 23rd, 2013

Controale cu nemiluita de la Protectia Consumatorului

Share This
Tags

* In luna martie, 27 de agenti economici au fost verificati, la sange, fiind aplicate 13 sanctiuni contraventionale, de 52.350 lei, si 5 avertismente * In aceasta luna s-au verificat 36 de operatori economici, s-au dat 19 sanctiuni contraventionale, in valoare de 96.400 lei, si 15 avertismente *

In luna martie, inspectorii de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Braila au efectuat ample controale.

“Am realizat verificarea respectarii prevederilor legale la comercializarea florilor, plantelor de apartament, de gradina, a ornamentelor florale si alte materiale destinate intretinerii acestora. Au fost controlati 6 operatori, aplicandu-se 3 sanctiuni contraventionale, din care 2 amenzi, in valoare de 2.000 de lei, si un avertisment. Dintre abateri se numara lipsa afisarii denumirii societatii si a programului de functionare, lipsa afisarii preturilor pe bucata, traduceri si instructiuni de intretinere la florile in ghivece, elemente incomplete a denumirii produselor. Am mai efectuat si alte doua controale tematice si s-au referit la respectarea prevederilor legale in conformitate cu prezentarea si etichetarea produselor la unitatile comerciale din mediul rural avand preponderant activitatea agricola. Au fost controlati 15 operatori economici, din care 11 au incalcat legea specifica. S-au aplicat 8 sanctiuni contraventionale, in valoare de 28.950 de lei, si 3 avertismente. Printre actele de abatere au fost fumatul in unitate, lipsa afisajului unitatii de masura, lipsa masurilor la bauturile alcoolice, termenul de valabilitate deposit si neafisarea telefonului consumatorului – INFOCONS – 9595”, a declarat Dumitru Marta, icomisar sef la CJPC Braila.

De ochii vigilenti ai inspectorilor de la Protectia Consumatorului nu au scapat nici unitatile de alimentatie publica din mediul rural. In acest sens au fost verificati 6 operatori economici, s-au dat 4 sanctiuni, din care 3 amenzi contraventionale de 21. 400 de lei si un avertisment.

Pentru luna in curs, pana pe data de 15 aprilie s-au desfasurat controale tematice, una facand referire la legumele si fructele proaspete in cadrul carora au fost verificati 10 operatori economici, 7 au avut abateri de la legislatia specifica, aplicandu-se 3 sanctiuni contraventionale, in valoare de 12.000 de lei, si 4 avertismente.

“O alta verificare i-a vizat pe comerciantii de produse textile, acestia fiind in numar de 15. Dintre ei , 11 au avut abateri, din care 9 au primit sanctiuni contraventionale, in valoare de 24.000 de lei, si 2 avertismente. Controale au fost efectuate si la comerciantii de carburanti, in perioada 8 – 16 aprilie. Am fost la 6 operatori economici, din care 4 au avut abateri. S-au aplicat 3 amenzi contraventionale, de 30.000 de lei, si 2 avertismente. Au fost controlate 117 tone de benzina si 104 tone de motorina. Au fost prelevate si 2 probe de motorina si au fost transmise LAREXULUI pentru identificarea caracteristicilor declarate. Dintre abateri, este vorba despre neindentificarea cifrei optamice, continutului de biocarburanti, standardului aplicabil, existenta aditivilor metilici, a acizilor grasi. La una dintre statiile PECO lipsea afisarea avertizari specifica: <Avertizare – Atentie verificati compatibilitatea motorului autovehiculului dumveavoastra cu acest amestec de carburant>. In perioada 1 – 5 aprilie, am facut controale si la vulcanizari si au fost depistati 5 operatori care au incalcat legea si carora li s-au aplicat 4 sanctiuni contraventionale, in valoare de 30. 400 lei, si 7 avertismente. S-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor la 3 operatori economici”, a mai declarat Dumitru Marta

Comentarii

comentariu

About the Author

-