Published On: vin, Apr 5th, 2013

Concurs literar la scoala din Ramnicelu

Share This
Tags

* In cadrul programului ,,Sa stii mai multe sa fii mai bun!’, tinerii de la Penitenciarul Tichilesti au organizat un concurs literar alaturi de elevii din mai multe scoli din judetul Braila sub sloganul “Indrazneste sa cunosti” *

Conceptul kantian de iluminare “Sapere Aude!”, tradus prin “Indrazneste sa cunosti!” este un indemn la gandire, un apel de eliberare de sub tutela, de asumare a autoritatii impuse de principiile ratiunii, mai exact, de incredere in suprematia ratiunii si o viata implinita nu poate fi in absenta unui efort permanent de a gandi. “Sapere aude!” a fost indemnul pe care l-a transmis Scoala Gimnaziala Speciala Tichilesti din cadrul penitenciarului, profesor coordonator de limba si literatura romana Cristina Elena Moraru, prin intermediul concursului propus.

Activitatea proiectului desfasurata in cadrul programului ,,Sa stii mai multe sa fii mai bun!” s-a derulat la Scoala gimnaziala Ramnicelu. Elevii si cadrele didactice au fost intampinate cu ospitalitate de catre conducerea unitatii de invatamant, de domnul director Mocanu Dragos Ionut si de d-na profesoara de limba romana Isim Eugenia, care a fost gazda evenimentului.

Concursul a avut trei sectiuni: Prezentari Power Point, desene, creatii literare in versuri si proza.

Activitatea a debutat cu doua momente artistice pline de umor sustinute de elevii din Scoala gimnaziala Latinu, prof. coordonator Surdeanu Vasilica si Scoala gimnaziala Corbu Nou, prof. coordonator. Mustata Camelia.

Remarcate s-au facut creatiile literare ale elevilor din cadrul Scolii Gimnaziale Tichilesti, prof. coordonator Anca Stamate si Scolii Gimnaziale “Sandu Aldea”, coordonator  Geanina Alexandru, ale elevilor de la Penitenciarul Craiova si a celor din Neamt, Alba, si Alexandria, judetul Teleorman.

Elevii din cadrul penitenciarului Tichilesti au trimis prin profesorii desemnati poezii si proza filmate. Jurizarea a fost asigurata de domnul director Mocanu Dragos Ionut, d-na Isim Eugenia si Moraru Cristina, nu inainte de a-i aprecia si a-i incuraja.

Comentarii

comentariu

About the Author

-