Published On: lun, Apr 8th, 2013

CNAS sisteaza fondurile pentru asistenta medicala stomatologica

Share This
Tags

* Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a sistat in aprilie alocarea fondurilor pentru asistenta medicala stomatologica, astfel ca medicii dentisti nu vor mai putea acorda consultatii gratuite categoriilor defavorizate si copiilor, toate serviciile urmand sa fie platite *

Deoarece Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu a alocat fonduri in aprilie pentru asistenta stomatologica, nu vor fi incheiate acte aditionale pentru aceasta perioada si nici pentru restul anului.

Normele la contractul cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2013-2014 prevad ca pachetul de servicii medicale de baza de medicina dentara preventive si tratamentele de medicina dentara vor fi acordate cu decontarea totala de catre CNAS pentru copii cu varste pana in 18 ani si pentru beneficiarii legilor speciale. Printre serviciile care ar trebui decontate de CNAS sunt: consultatiile, tratamentul cariei simple, tratamentul afectiunilor pulpare la dinti, extractiile, montarea protezelor acrilice si revizia acestora.

Medicii dentisti sustin ca Romania este tara cu cele mai multe persoane cu carii dentare si in care alocatiile de la buget pentru stomatologi sunt cele mai scazute, respectiv 0,4 la suta din bugetul Sanatatii. In luna martie bugetul alocat a scazut la 30 la suta, pentru ca in aprilie sa devina zero.

Pentru copii, varstnici sau persoane cuprinse in legile speciale, statul deconta anumite servicii integral sau in proportie de 40 – 60 la suta. De la 1 aprilie, toata lumea va plati atunci cand merge la stomatolog, au mai aratat medicii dentisti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-