Published On: vin, Apr 5th, 2013

Cererile de rambursare si platile pentru beneficiarii POSDRU vor fi publicate online

Share This
Tags

* Beneficiarii POSDRU vor putea urmari online stadiul procesarii cererilor de rambursare depuse, precum si valoarea sumelor care se achita de Autoritatea de Management, dupa cum informeaza Ministerul Fondurilor Europene (MFE) *

Beneficiarii de finantari acordate prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) pot vedea in ce etapa de procesare se afla cererile de rambursare depuse la Organismele Intermediare si pot afla valoarea sumelor care au fost achitate de Autoritatea de Management POSDRU. Incepand cu aceasta saptamana, informatiile mentionate trebuie publicate pe paginile web ale institutiilor mentionate, iar tipurile de informatii vor fi actualizate de doua ori pe saptamana.

“Transparenta este necesara pentru a rezolva problemele din sistem si pentru ca beneficiarii sa fie tratati corect. Militez pentru un grad cat mai mare de transparenta pentru a obliga sistemul sa nu mai impiedice buna derulare a proiectelor finantate din bani europeni. Cererile de rambursare trebuie procesate si achitate in ordinea in care au fost depuse si nu in functie de alte criterii discretionare stabilite de functionarii publici, iar acum vom vedea cu totii cate zile dureaza verificarea fiecarei facturi si cat de repede si ordinea in care beneficiarii isi incaseaza banii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pe POSDRU sunt in derulare aproape 2.500 de contracte de finantare. La 23 martie, rata de absorbtie pe POSDRU era de 11,81% raportat la platile intermediare facute de Comisia Europeana, cu o suma totala rambursata de aproximativ 410,5 milioane euro. La 28 februarie, procentul de absorbtie era de 7,81%, cresterea fiind datorata reluarii de catre Comisia Europeana a platilor pe acest program. Platile pe POSDRU au fost blocate dupa presuspendarea programului de catre Bruxelles in august anul trecut.

Comentarii

comentariu

About the Author

-