Published On: mie, Apr 24th, 2013

Centrala eoliana la Insuratei

Share This
Tags

*In comuna Insuratei, se va construi un parc de eoliene in valoare de aproape 190 milioane lei, de societatea “Energie Ecologica Rogis SGR”*

Ministerul Economiei a semnat, in total, contracte de 670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde. Proiectul firmei “Energie Ecologica ROGIS” are o valoare totala de 189,2 milioane de lei si consta in realizarea unui parc eolian in Lunca Calmatuiului, cu o putere instalata de 126 MW. Investitia va ocupa o suprafata de 22 kmp, care se intinde incepand de la granita cu localitatile Zavoaia si Liscoteanca, inspre nord si vest, pana la DN 21 Calarasi – Slobozia – Braila, inspre sud si est.

Ministerul Economiei a semnat, zilele acestea, 11 contracte pentru cofinantarea din fonduri europene, in valoare de 670 milioane de lei, a unor proiecte de eficientizare a consumului de energie si pentru productia electricitatii din surse regenerabile, printre care si unul vizand realizarea unui parc de eoliene la Insuratei.

Compania “Energie Ecologica ROGIS” este controlata de firma “Ogis Renewable Energy Limited” cu 97% din actiuni, alaturi de “EEtek Holding” ZRT din Budapesta cu 3% din actiuni. Cifra de afaceri a companiei este zero pe 2011, dar firma avea capitaluri proprii de 6,7 milioane de lei in 2011 si datorii de 3,3 milioane de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-