Published On: mie, Apr 10th, 2013

Cat costa RCA-ul in 2013, pentru soferii braileni?

Share This
Tags

*Incepand cu luna decembrie 2012 s-au raspandit zvonuri prin mass-media ca preturile asigurarilor RCA se vor majora si cu pana la 50%, zvonuri partial adevarate, tinand cont ca Braila se afla pe lista neagra a asiguratorilor. Va detaliem in continuare adevarata poveste a scumpirilor RCA*

Soferii care vor plati mai mult in 2013 vor fi cei care au avut daune anul trecut, deoarece compania de asigurari a fost nevoita sa plateasca despagubiri de o anumita valoare pentru ei si automat a inregistrat pierderi. Adevarul este undeva la mijloc, majorarile nefiind practicate pentru toti asiguratii sau soferii.

In schimb, soferii care nu au fost implicati in accidente nu vor fi afectati de eventualele cresteri de preturi pe segmentul de RCA, ba chiar ar putea sa plateasca mai putin. Companiile de asigurari ofera reduceri pentru soferii care au un istoric la volan “fara evenimente rutiere”, fara incidente si fara daune provocate. Astfel de soferi aduc o doza de incredere, sunt mai precauti atunci cand conduc si se considera ca nu sunt predispusi la accidente.

In profilul clientului pagubos se inscriu, in general, soferii de pana in 30 de ani, posesorii de masini puternice si cu vechimea permisului de conducere mai mica de 10 ani ce locuiesc in orase mari sau in zone geografice recunoscute pentru frecventa accidentelor (Bucuresti, Braila, Galati, Prahova, Ilfov etc.).

Tinand cont de aceste detalii, ei vor plati prime de asigurare mai mici decat soferii care au provocat incidente atunci cand erau la volan, cu pagube mai mari sau mai mici. Pretul unui RCA in 2013 este influentat de diversi factori cum ar fii: varsta proprietarului, istoricul de daune al fiecarui sofer in parte, precum si categoria autoturismului pentru care se incheie polita. De exemplu, daca un sofer se incadreaza intr-o categorie sociala precum: pensionar, persoana cu deficiente locomotorii, persoana care are in intretinere copii, este somer sau bugetar, el va beneficia de reduceri in momentul in care va fi calculat pretul RCA-ului.

Daca luam insa cazul unui sofer care are 25 de ani, din Braila, cu permis de conducere luat acum 5 ani, care vrea sa faca RCA pentru o Dacia Logan, cu o capacitate cilindrica de 1390 cm cubi, putere 55 kw, alimentata de benzina, fara sa se incadreze in nici o categorie de reduceri, aflam ca pretul asigurarii difera de la o companie la alta, cel mai ieftin RCA pe 12 luni costand in jur de 300 de lei, iar cel mai scump aproximativ 2070 lei, conform unui broker de asigurari din Braila. Astfel, diferentele de la o companie la alta pot ajunge si pana la 1200 de lei. In plus, asiguratorii cred ca noul sistem va duce la disparitia politei CASCO, asa cum s-a intamplat in Italia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-