Published On: mie, Apr 10th, 2013

Caminul “Petru si Pavel”, o noua locatie

Share This
Tags

Conducerea Primariei Braila a decis din primavara anului trecut ca este momentul ca batranii asistati din Caminul “Petru si Pavel” sa aiba parte de un nou imobil.

Astfel, la jumatatea lunii martie a anului trecut au fost demarate lucrarile din cadrul Proiectului “Reabilitare si modernizare anexa Camin persoane varstnice <Petru si Pavel>, strada Zambilelor nr. 1A (fost nr. 2), Braila”.

Potrivit datelor informative care se regasesc pe panoul din fata cladirii ce va fi noua locatie a Caminului “Petru si Pavel”, valoarea totala a proiectului este de 2.478.801,60 lei, contributia Uniunii Europene fiind de 1.594.767,52 lei, cea a Guvernului Romaniei de 350.312,96 lei, iar cea a beneficiarului de 533.721,12 lei. Data finalizarii proiectului este 13 decembrie 2013, iar firma constructoare careia i s-a adjudecat efectuarea lucrarii este “Concivia” SA.

Imediat ce lucrarile vor fi finalizate, se va trece la mutarea persoanelor varstnice de la Camin, care in prezent se afla pe strada Polona.

Primarul Aurel Simionescu ne-a declarat: “Nu toti batranii vor fi mutati acolo. O sa vedem ce va rezulta dupa terminarea lucrarilor la spatiul respectiv. Deocamdata, propunerea este sa mutam o parte dintre cei care sunt la locatia de pe Polona la cea de pe Zambilelor. Sa vedem ce este si-n combinatie cu batranii de la Caminul <Sf. Nicolae>, unde mai sunt niste locuri libere. Vrem sa-i despartim, in sensul ca exista persoane care au nevoie de ingrijire speciala. Sunt batrani care se pot deplasa si n-au nevoie de insotire, dar exista si persoane care sunt imobilizate la pat, acestea neputandu-se misca. Atunci ele necesita ingrijire diferita. Desi nu este un spatiu mare, el raspunde conditiilor actuale care se impun in prezent si nevoilor unei parti din persoanele care se afla la <Petru si Pavel>”.

Reamintim ca in acest imobil, pana in ianuarie 1994 a functionat Gradinita nr. 27, cladire care a constituit motivul procesului de intrare in posesie a imobilului dintre Center TUG si Ministerul Sanatatii, ultima parte castigand confruntarea. Ca urmare a obtinerii cladirii din strada Zambilelor, Ministerul Sanatatii a decis ca la aceasta adresa sa isi desfasoare activitatea Sectia de Boli Infectioase, ulterior fiind mutata la Spitatul Judetean de Urgenta Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-