Published On: mie, Apr 10th, 2013

Buletinul electronic ar putea fi clonat

Share This
Tags

* Motivele de ingrijorare ale celor care doresc buletin electronic o reprezinta furtul de informatii, falsificarea datelor, urmarirea posesorului in timp real, precum si accesul la datele biometrice stocate in cip *

Buletinele electronice vor fie liberate incepand cu luna iulie a acestui an. Ele vor contine toate elementele de securitate deja implementate in documentele existente pe piata, grafica si text vizibile in lumina UV, watermark, elemente de microprinting,embosaj si filigran cu fibre fluorescente, dar va fi prevazut si cu un cip care va stoca datele scrise pe document in format electronic.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne sustin ca cipurile folosite pentru documentele de identitate sunt cele care se afla deja in piata de aproximativ 3 ani in pasapoartele electronice.

Specialistii sustin ca noile documente vor putea fi citite prin intermediul tehnologiei NFC, de la o distanta mai mica de 30 de centimetri, dar doar dupa ce se trece de autentificarea pasiva. Principalele motive de ingrijorare ale viitorilor posesori de documente electronice sunt furtul de informatii, falsificarea datelor, urmarirea posesorului in timp real, precum si accesul la datele biometrice stocate in cip. Cu toate acestea, datele de pe cip pot fi accesate doar dupa introducerea unei chei care e tiparita in zona de jos a documentului. Cu alte cuvinte, doar o persoana care are acces fizic la document poate efectua o citire wireless. Nu pot fi scanate documente care se afla in port-documente, in genti sau in alte locuri unde zona de jos a documentului nu e vizibila

Informatiile stocate pe cip sunt contrasemnate cu semnatura digitala a organismului emitent. Orice modificare adusa datelor deja stocate pe cip va distruge iremediabil semnatura digitala si va anula documentul.

Imaginea faciala si amprentele digitale sunt trasaturi biometrice care sunt  expuse in mod normal in public si nu constituie secret absolute. Imaginea fetei unei persoane poate fi prelevata prin fotografie de strada, prin camere de supraveghere, camere de trafic, pe cand amprentele pot fi lasate voluntar pe orice suprafata care vine in contact cu degetele unei persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-