Published On: lun, Apr 1st, 2013

Brailenii sunt ingrijorati de valul de scumpiri care au inceput de la 1 aprilie

Share This
Tags

* Dupa ce autoritatile au anuntat scumpiri pentru taxa serviciilor medicale, cea a trecerii Podului de peste Dunare, pentru tigari, bere, taxa pentru pasapoarte si taxa energiei electrice, acum se asteapta scumpiri si pentru gazele naturale *

Tariful de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii non-casnici a crescut de la 1 aprilie cu aproximativ 5%, ajungând pâna la la 55,3 lei/MWh.

Majorarea prețului la gaz pentru industrie va aduce o serie de scumpiri ale produselor a caror fabricare necesita consum de gaz.

Calendarul scumpirilor arata ca prețul gazelor urmeaza sa mai creasca anul acesta înca de doua ori, respectiv de la 1 iulie 2013, când tarifele vor fi majorate tot cu 5% pentru consumatorii industriali si cu circa 8% pentru cei casnici.

“Toate taxele cresc, iar pensile raman la fel de mici. Ce sa facem cu o pensie de 6 milioane? Murin de foame asta facem”, a declarat suparata Ioana Apostol, o pensionara din Braila.

Urmatoarea scumpire a gazelor va fi aplicata de la 1 octombrie, cu circa 3% pentru consumatorii non-casnici si cu 2% pentru consumatorii casnici.

Comentarii

comentariu

About the Author

-