Published On: joi, Apr 4th, 2013

Braila, sub stare de alerta

Share This
Tags

In baza atentionarii hidrologice de Cod Galben pe Dunare, emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, valabila pentru perioada intre 3 aprilie, orele 16.00, si 10 aprilie, orele 18.00, si in urma sedintei extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a avut loc astazi, la Prefectura, s-au luat masuri urgente.

“S-a emis avertizarea Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta riverane fluviului Dunarea privind evolutia cotelor si debitelor. Populatia a fost informata cu privire la evolutia cotelor Fluviului Dunarea si a raurilor care tranziteaza judetul. Au fost pornite 27 pompe de desecare pentru evacuarea apei de pe terenurile cu baltiri. In permanenta se monitorizeaza toate digurile de pe raza judetului nostru, de catre echipele Sistemului de Gospodarire a Apelor Braila. In acest moment se interzicere circulatia pe lucrarile de aparare impotriva inundatiilor, cu exceptia digului Braila – Galati, DN 22B, precum si executarea de lucrari de curatare a santurilor de scurgere din gospodarii si de la drumul de acces in gospodarie, de resturi menajere si gunoi”, a declarat lt.-col. Stefan Stoian, purtatorul de cuvant al ISU Braila.

“Avand in vedere atentionarea hidrologica cod galben pe fluviul Dunarea si situatia meteorologica, populatia din zonele riverane fluviului Dunarea si celorlalte ape si rauri de pe teritoriul judetului Braila este rugata ca, in cazul aparitiei oricarei situatii de urgenta, sa anunte imediat primariile locale, Institutia Prefectului judet Braila – numar de telefon 0239.69.39.57, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta – nr. telefon 0239.61.12.12 sau la numarul unic de urgenta 112”, se mentioneaza in comunicatul emis de Prefectura Braila.

Edilul comunei Tudor Vladimirescu, Vasile Constantin, ne-a mentionat: “De trei saptamani sunt probleme, insa monitorizam situatia. Este vorba de o suprafata destul de insemnata, adica 300 de hectare care sunt afectate. Aici apa a format balti de mari dimensiuni. Din aceste 300 ha, doar 10 sunt culturi agricole, care apartin satenilor”.

Primarul din comuna Traian, Nicusor Abaseaca, ne-a declarat: “Sunt probleme, dar situatia o tinem sub control. Am inceput sa tragem apa cu trei pompe, insa apa vine in continuu. Terenul inundat face parte din pasunea comunala, nicidecum din culturile agricole ale localnicilor”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-