Published On: vin, Apr 26th, 2013

Boboc: “A candida separat nu inseamna ruptura USL-ului”

Share This
Tags

Senatorul PNL Catalin Boboc considera ca lupta pentru europarlamentare nu va produce rupturi in cadrul USL. Practic, pe perioada alegerilor europarlamentare, atat Partidul Social Democrat cat si Partidul National Liberal vor candida separat, mergand mai departe in grupuri europarlamentare diferite.

“In protocolul USL nu scrie nimic despre candidatura la europarlamentare. Ar fi foarte greu sa candidam socialisti si liberali, impreuna la europarlamentare pentru ca facem parte din grupuri diferite. In Parlamentul European sunt foarte bine definite familiile politice. Ar fi foarte greu sa candidam impreuna aici, pe o lista toti, socialisti cu liberali si cand mergem acolo fiecare se duce in grupul lui”, a declarat senatorul liberal.

Catalin Boboc considera ca o astfel de competitie electorala nu va produce fisuri in bazele USL-ului: “De ce nu vad a candida separat ruptura USL-ului. Stim foarte bine ca la alegerile locale anul trecut, in multe comune din tara asta au candidat si chiar si in orase, chiar daca au candidat inedepndenti sau din USL”.

Senatorul PNL recunoaste ca ar putea interveni unele tensiuni, ca in orice alta competitie, insa acestea vor fi planate in primul rand de bun simt. Boboc a martirusit ca obiectivele USL nu depinde de o campanie electorala.

“Obiectivele USL-ului nu tin de modul de a candida. Noi am spus, regionalizarea, constitutia, sistemul electoral, economia. Asta este fundamentul USL-ului si astea sunt lucrurile care tin USL-ul legat. Nu modul in care candidam la o alegere sau alta. Ca punctual, si aici va interveni arta conducerii partidelor si va interveni si puterea noastra de intelegere a unui fenomen politic major. Ca vor aparea niste tensiuni pe colo, pe colo, pentru ca ei contracandideaza practic si atunci mai apar si conflicte mici, eu sper ca ele sa fie duse la limita normala, la limita bunului simt. Si apoi dupa ce ne despartim de tema europeana revenim la temele noastre zilnice, cotidiene, sa nu le amestecam”, a adaugat Catalin Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-