Published On: mar, Apr 2nd, 2013

Biserica din Lacu-Sarat, pradata de hoti

Share This
Tags

* In noaptea de duminica, pragul lacasului de cult din satul Lacu-Sarat a fost trecut de hoti * Dupa ce politistii au efectuat cercetarile la fata locului, s-a ajuns la concluzia ca principalul suspect este un tanar de numai 18 ani * Infractorul a fost identificat de oamenii legii, iar prejudiciul s-a recuperat in proportie de 90% *

Ieri dimineata, la orele 8.00, preotul paroh de la Biserica “Sfantul Pantelimon” din satul Lacu-Sarat, comuna Chiscani, a reclamat la Postul de Politie Comunal din localitate ca, in noaptea anterioara, persoane necunoscute au patruns prin efractie in biserica si au sustras mai multe bunuri.

Politistii au efectuat cercetari si au stabilit ca autorii au fortat un geam exterior din termopan si, prin escaladare, au patruns in interior. Acestia au sustras 15 lei din cutia milei, o priza simpla cu prelungitor din cablu, in lungime de 30 metri, un DVD, cablurile de alimentare de la boxele audio, in lungime de 50 metri, cablul de la microfon, in lungime de 8 metri, si au distrus si sustras cablul de alimentare cu energie electrica al centralei termice. Valoarea totala a prejudiciului cauzat este de 600 de lei.

“Cu ocazia cercetarii la fata locului si in urma investigatiilor efectuate, a fost identificat principalul suspect, acesta fiind localnicul Ciprian Ene, in varsta de 18 ani. Din primele cercetari, s-a stabilit ca acesta mai este autorul spargerii locuintei unei femei, fapta comisa pe 15 martie 2013, de unde a sustras prin distrugere, cablurile de la instalatia electrica a casei; a furtului din locuinta unui barbat din satul Lacu-Sarat, comis pe 17 martie, precum si a spargerii unei societati comerciale din sat, comisa in noaptea de 27 spre 28 martie 2013, de unde a sustras bunuri alimentare si tigari in valoare de 1.000 de lei. Din toate bunurile sustrase, politistii au recuperat prejudiciul in proportie de 90%. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a acestuia, fiindu-i intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat”, ne-a spus purtatorul de cuvant al IPJ Braila, Jenel Sogor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-