Published On: joi, Apr 4th, 2013

Autorii inselaciunilor prin metoda “accidentul”, deturnati de politisti

Share This
Tags

* De la inceputul acestei luni continua sa apara nestingherite cazurile de inselaciuni prin metoda „accidentul” * In acest sens, politistii au realizat un flagrant pentru prinderea faptasilor *

In seara zilei de 2 aprilie, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila s-a prezentat o braileanca de 83 de ani, care a reclamat ca, in ziua anterioara, a fost apelata pe telefonul mobil de un barbat care s-a prezentat a fi prieten cu un nepot al ei si a anuntat-o ca acesta a fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu victime omenesti, si are nevoie de 5.000 de lei pentru a se intelege cu familia victimei, si va trimite pe cineva sa-i dea.

Aceasta a scos suma ceruta din banca si i-a dat-o unui barbat trimis de apelant, apoi si-a dat seama ca a fost inselata. Ulterior, aceasta a fost apelata de un alt barbat, care s-a recomandat avocatul nepotului ei si care i-a cerut suma de 3.000 de lei, pentru onorariu si alte cheltuieli aferente, urmand ca banii sa fie predati secretarei acestuia, care se va prezenta la domiciliul ei.

{n cursul zilei de ieri, dupa ce victima a ridicat de la banca suma de 3.000 de lei, banii au fost marcati si politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, care au pregatit prinderea in flagrant. La orele 12.50, dupa ce a primit banii de la victima, politistii au prins-o in flagrant pe femeia care se dadea drept secretara, in varsta de 24 ani, domiciliata fara forme legale in municipiu. Politistii au stabilit ca cei doi apelanti sunt persoane privative de libertate, incarcerate in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, care au pus in aplicare aceasta metoda, cu sprijinul altor persoane aflate in libertate. Tanara a fost retinuta pe baza de ordonanta si astazi va fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Cercetarile continua pentru identificarea tuturor membrilor grupului si tragerea lor la raspundere penala.

“La data de 14 martie, la orele 15.00, ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului a fost sesizat de un brailean, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, a fost apelat pe telefonul fix de o persoana necunoscuta, care a spus ca e fiul lui, ca a avut un accident rutier si ca are nevoie de suma de 10.000 de lei pentru a rezolva problema. Apelantul i-a comunicat victimei ca la domiciliul ei va veni o persoana trimisa de avocat lui pentru a ridica banii. Imediat, braileanul si-a dat seama ca este inselat si a sesizat Politia. Echipa de judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, constituita in cauza, s-a deplasat la domiciliul partii vatamate, in vederea realizarii flagrantului, reusindu-se prinderea persoanei care venise sa ia banii, in varsta de 28 ani, din municipiul Braila. Tanarul a fost condus la sediul Politiei Municipiului unde i s-a probat ca este autorul comiterii a altor trei infractiuni de inselaciune, comise in mediul rural, in perioada februarie-martie 2013, prin acelasi mod de operare, si inregistrate cu autori necunoscuti. Faptele au fost savarsite asupra a trei victime domiciliate in localitatile Corbu-Nou, Gemenele si Cazasu, care au fost prejudiciate cu sumele de 3.000 de lei, 15.000 de lei si 3.000 de lei. Fiind extinse cercetarile s-a stabilit ca autorul actiona impreuna cu o alta persoana, pe care a cunoscut-o in penitenciar, in timp ce executa o pedeapsa privativa de libertate, politistii desfasurand cercetari pentru depistarea si audierea acestuia”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila, care a adaugat ca persoana in cauza a fost prezentat instantei de judecata care a emis impotriva lui mandat de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

Comentarii

comentariu

About the Author

-