Published On: mie, Apr 10th, 2013

ATENTIE MAXIMA! Cod Portocaliu pe Dunare

Share This
Tags

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis in urma cu o ora o noua avertizare hidrologica pe Dunare, in obiectiv aflandu-se si judetul Braila. Institutiile vizate pentru a fi in maxima alerta sunt Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, SC Hidroelectrica SA, Administratiile Bazinale de Ape Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Ialomita-Buzau, Prut si Dobrogea – Litoral.

Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu  depasiri ale cotelor de aparare. Bazinele hidrografice afectate sunt Dunare – sector aval de Portile de Fier. Atentionarea este valabila de astazi, de la orele 16.00, pana pe data de 17 aprilie, orele 18.00.

“Avand in vedere situatia hidrologica actuala, referitor la prognoza debitelor pe Dunare la intrarea in tara (sectiunea Bazias) si evolutia debitelor defluente de la Portile de Fier, se actualizeaza avertizarea hidrologica. Se mentine Codul Galben pe Dunare pe sectoarele Zimnicea – Harsova si aval Braila si pe bratul Borcea (Calarasi-Vadu Oii) – judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati si Tulcea. Se mentine Codul Portocaliu pe Dunare pe sectorul aval Portile de Fier – Zimnicea (sector indiguit aval Gruia) – judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman. Incepand cu data de 11 aprilie, orele 6.00, se instituie Codul Portocaliu pe Dunare pe sectorul Harsova-Braila (sector indiguit) si pe bratele Dunarii – judetele Constanta, Braila si Tulcea”, se mentioneaza in comunicatul emis de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

In acest moment, la Braila se inregistreaza  o temperatura de 15º C, vantul bate cu o viteza de 3,0 m/s, directia Sud, nebulozitate – cer partial noros, presiune – 1010,6 mb, in scadere si o umezeala relativa de 52%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-