Published On: lun, Apr 8th, 2013

Artistul brailean Dumitru Stefanescu a participat la vernisajul organizat la Bacau

Share This
Tags

* La Muzeul Artei Contemporane de la Centrul Cultural “George Apostu” din Bacau a avut loc vernisajul expozitiei anuale “Salonul de Primavara al Artei Naive”, editia a XXII-a *

In cadrul expozitiei “Salonul de Primavara al Artei Naive”, care se organizeaza in fiecare an, au fost expuse pe simeze un numar de 140 de lucrari de la 45 de artisti din judetele Arges, Bacau, Braila, Constanta, Caras Severin, Galati, Teleorman, Valcea si Bucuresti.

La acest eveniment au fost invitati parteneri europeni din Belgia, Franta, Italia, Portugalia si Spania, sefi ai unor institutii de cultura si administrative, scriitori, artisti plastici, creatori de costume si masti populare, dansatori ai Ansamblului folcloric “Busuiocul”.

Din partea Brailei a expus pe simeze trei lucrari artistul plastic Dumitru Stefanescu. Acesta a precizat: “Naivitatea este o atitudine existentiala, o dimensiune a spiritului, este rezultatul unei atitudini morale si al unei viziuni particulare asupra lumii. Surpriza artei naive consta in faptul ca artistul comunica cu ceea ce vede in prezent cu ce-si aminteste din trecut, cultiva imagini luminoase cu participare la datini, traditii, preocupari contemporane, cu vise de basm si de balada.”

Cei care au luat parte la vernisaj au putut admira, pe langa lucrari de arta naiva, si o expozitie de masti si costume populare, puse la dispozitia organizatorilor de mesterul Marian Lungu, din Sanduleni, si de Ansamblul Folcloric “Busuiocul”, din Bacau, care au oferit publicului un program artistic traditional românesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-